Uusimmat

Joulupukin kuuma linja, Lumiukko, Joulurauha… – Yle esittää jouluaattona klassikoita, mutta myös jotain ihan uutta on luvassa

20.12.2022 13:42 Muropaketin toimitus

Joulun tähtitarinoita

Jouluattona Yle tarjoaa klassisen Joulupukin kuuma linja -lähetyksen lisäksi tuoreen Joulun tähtitarinoita -kavalkadin, jonka animaatiofilmit pohjautuvat sekä pohjoismaisten rakastetuimpien lastenkirjailijoiden teoksiin että kansantaruihin.

Joulupukin kuuma linja nähdään jouluaattona 24.12. Yle TV2:lla ja Yle Areenassa kello 8.00 alkaen.

”Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna tuttuun tapaan itse joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin aamukahdeksasta lähelle puolta päivää. Puhelinnumero on tuttu 020 697 855. Soitto-ohjeet löytyvät Ylen sivuilta. Puheluiden lomassa katsellaan myös animaatioita: luvassa on Helsky, Tiuku ja jouluntähti, Hiiri ja Myyrä joulun vietossa, Jotain aivan suurenmoista sekä Lumiukko.”

Joulun tähtitarinoita (Snöbarnens julsagor) nähdään Yle TV2:lla kello 12.05, Yle Femillä kello 18.35 ja Yle Areenassa kello 06.00 alkaen.

”Yle Lapset tarjoaa joulun kunniaksi kavalkadin animaatiofilmejä, jotka pohjautuvat sekä pohjoismaisten rakastetuimpien lastenkirjailijoiden teoksiin että kansantaruihin. Noin tunnin mittainen potpuri iloittelee eri animaatiotekniikoilla ja -tyyleillä. Elokuvalliset animaatiofilmit on tuotettu pohjoismaisilla studiolla. Suomesta seitsemän filmin kokonaisuudessa on kaksi tuotantoa: Muumien jouluspesiaali Joulu saapuu Muumilaaksoon ja Mauri Kunnaksen joulutarina Kaikkein paras lahja. Tarinat on koottu yhteen skandinaaviseen mytogiaan pohjautuvalla kehystarinalla, jossa lumen lapset esittelevät teokset. Muut Joulun tähtitarinoissa nähtävät ohjelmat ovat: Ennätys, Joulukenkä, Pikku-Makko, Sikopaimen ja Kettu ja tonttu.”

Joulupukin kuuma linja

Suomen Turku julistaa joulurauhan tuttuun tapaan kello 11.50 alkaen, myös Yle Areenassa.

Kuusijuhla nähdään Yle TV1:llä kello 12.10 alkaen.

”Kuusijuhla on lämminhenkinen, viihdyttävä, osallistava hyvän mielen ohjelma, jonka puikoissa ovat Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen. Puoliltapäivin aina myöhäisiltaan on luvassa yhdessä tekemistä, erilaisia jouluja ja joulunviettämistapoja unohtamatta. Katsojat pääsevät osallistumaan suoraan lähetykseen lähettämällä omia tervehdyksiään.”