Kaikille suoratoistopalveluille ei katsojia riitä: Miljardin dollarin mobiilifloppi on nyt virallisesti lopettanut toimintansa

02.12.2020 09:23 Muropaketin toimitus

Alun perin vain kännykällä katsottavaksi tarkoitettu Quibi-palvelu lopetti vain kahdeksan kuukautta lanseerauksensa jälkeen.

Reilu kuukausi sitten kerroimme yhdysvaltalaisen, alle kymmenen minuutin mittaisia jaksoja tarjoavan Quibi-suoratoistopalvelun lopettavan toimintansa. Nyt Variety kertoo viime huhtikuussa aloittaneen Quibin olevan virallisesti ollutta ja mennyttä.

Palvelun mobiilisovellus ei katoa laitteista itsestään mihinkään, mutta käynnistäessä se valittaa vain virheestä. Myös palvelun sometilit ovat joko muutettu yksityisiksi tai tyhjennetty kaikesta sisällöstä.

6. huhtikuuta lanseerattu Quibi kummastutti ja ärsytti käyttäjiä heti aloitettuaan, sillä pandemiasta huolimatta sitä ei voinut katsoa kuin puhelimella tai tabletilla. Palvelu oli jostain syystä tarjolla vain Yhdysvalloissa, vaikka firma käytti alkuperäissisältöönsä noin miljardi dollaria.

Chromecast-tuen Quibi sai toukokuussa ja sovellukset Apple TV:lle, Amazon Fire TV:lle ja Google TV:lle vasta lokakuun lopussa.

Variety kertoo myös interaktiivisen Eko-videopalvelun hakevan Quibilta 100 miljoonan dollarin korvauksia. Ekon mukaan Quibi käytti palvelussaan luvatta heidän patenttejaan.