Uusimmat

Kaikkien aikojen menestynein kauhuleffa saa jatkoa – ohjaaja lupaa korjata kritiikkiä keränneen epäkohdan

25.04.2018 11:57 Muropaketin toimitus

Viime vuonna ilmestynyt It – Se keräsi maailmanlaajuisesti peräti 700 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Tällä summalla mitattuna se on kaikkien aikojen menestynein kauhuleffa.

Vaikka Se keräsi pääsääntöisesti kiitosta katsojilta ja kriitikoilta, moitti moni elokuvaa kuitenkin siitä, ettei se ollut tarpeeksi pelottava. Pennywise-pelle (Bill Skarsgård) oli pikemminkin hupsu kuin kauhistuttava.

Ohjaaja Andy Muschietti on nyt luvannut, että tämä epäkohta korjataan jatko-osan kohdalla.

Las Vegasin CinemaCon-tapahtumassa puhunut ohjaaja varoitti yleisöä siitä, että It: Chapter 2 tulee olemaan edellistä pelottavampi ja synkempi elokuva. Jopa aikuisten kannattaa varautua kuulemma sen näkemiseen vaipat jalassa.

Se 2 sijoittuu aikaan 27 vuotta alkuperäisen elokuvan jälkeen. Tähän mennessä Stephen Kingin romaaniin pohjautuvaan elokuvaan on kiinnitetty Jessica Chastain, Bill Hader ja James McAvoy.

Myös Muropaketin arvostelussa ensimmäinen Se-elokuva sai pyyhkeitä liian teiniystävällisestä sisällöstä:

”Se on suurilta osin toimiva yhdistelmä seikkailua, kasvukertomusta ja kauhua, mutta ei tarpeeksi pelottava. Elokuva toimii korostaessaan ystävyyttä ja esitellessään kaverusten arkea. Hurjimmat teiniseksiin liittyvät kohtaukset on ymmärrettävästi jätetty leffaversiosta pois, mutta Beverlyn hyväksikäyttäjä-isä on onneksi mukana. Ällöttävä pedofiili on oikeastaan koko teoksen pelottavin asia Billin pikkuveljen kuoleman ohella. Pennywisekin onnistuu säikäyttämään muutaman kerran, mutta on välillä turhan koominen ilmestys.”