Uusimmat

Kaksi teiniä astui alasti kameran eteen – Nyt paljaista rinnoista ja pakaroista vaaditaan yli 500 miljoonan dollarin korvauksia

04.01.2023 12:00 Muropaketin toimitus

Romeo ja Julia

Vuoden 1968 Romeo ja Julia -elokuvan näyttelijät hakevat tuntuvia kipurahoja vuosikymmeniä myöhemmin.

Variety-lehden mukaan Romeo ja Julia -elokuvassa nimiosia näytelleet Olivia Hussey ja Leonard Whiting vaativat Paramount Picturesilta yli 500 miljoonan dollarin korvauksia. Nyt jo eläkeiässä olevien näyttelijöiden mukaan heidät huijattiin ja painostettiin esiintymään elokuvassa alasti. Hussey oli Romeon ja Julian kuvausten aikaan 15 ja Whiting 16.

Los Angelesin oikeuslaitokselle toimitetun haasteen mukaan Romeon ja Julian ohjaaja Franco Zeffirelli ja elokuvan tuottajat syyllistyivät alastonkohtausta tehdessä ”seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja häirintään sekä petokseen”.

Alkujaan näyttelijöiden piti esiintyä elokuvassa ihonvärisissä trikoissa, mutta kuvauspäivänä suunnitelmia muutettiin. Olivia Husseyn ja Leonard Whitingin mukaan vuonna 2019 kuollut Zeffirelli painosti esiintymään alasti tai ”muuten elokuva menisi pilalle ja nuorien näyttelijöiden urat kärsisivät”.

Tilaa Muropaketin uutiskirje ja osallistut Honor 70 5G:n arvontaan (arvo 599 €)

Valmiissa elokuvassa nähdään Husseylta lyhyesti paljaat rinnat ja Whitingilta pakarat.

Seksiä kohtaus ei sisällä.

Erikoiseksi uuden oikeusjutun tekee se, että vuoden 2018 haastattelussa Olivia Hussey puolusti kohtausta, eikä nähnyt siinä mitään ongelmaa omasta näkökulmastaan.

Paramount Pictures ei ainakaan toistaiseksi ole aihetta kommentoinut.