Uusimmat

Kalevalasta tehdään vihdoinkin ison budjetin toimintaelokuva – ohjaajan edellinen leffa meni penkin alle

13.06.2024 08:10 Muropaketin toimitus
Antti J. Jokinen

Kuva: © Antti Rastivo

SF Studios on vahvistanut vuosikaudet tekeillä olleen Kalevala-elokuvan vihdoinkin toteutuvan.

Kalevala: Kullervon tarina on ohjaaja Antti J. Jokisen Storm Inc. -tuotantoyhtiön ja ReelMedia Oy:n yhteistuotanto, kerrotaan SF Studiosin tiedotteessa. Tuotantoon etenevä elokuva tehdään yhteistyössä SF Studiosin, Suomen elokuvasäätiön ja Yleisradion kanssa.

Ja siinäpä käytännössä kaikki mitä sangen tiiviissä tiedotteessa kerrotaan.

Lisätietoja luvataan syksyllä.

Yle tietää kuitenkin kertoa, että Kalevalasta kertovan toimintaelokuvan budjetti on 4,9 miljoonaa euroa. Summa on noin kolminkertainen verrattuna siihen, mitä suomalaiselokuviin yleensä uppoaa. Jokinen on työskennellyt Kullervon tarinan parissa vuodesta 2022 asti, mutta Kalevala-aiheista suurelokuvaa on kehitelty Suomessa liki koko 2000-luvun ajan.

Kalevala: Kullervon tarina kuvataan pitkälti kokonaan Pohjois-Karjalassa. Kuvausten on määrä alkaa syksyllä.

Näyttelijöistä ei ole vielä tietoa.

Kalevala: Kullervon tarina on Antti J. Jokisen ensimmäinen elokuva sen jälkeen, kun ohjaaja joutui luovuttamaan epäonnisen Omerta 6/12:n kollegalleen Aku Louhimiehelle. Jokisen muita tunnettuja elokuvia ovat The Resident (2011), Puhdistus (2012) ja Kätilö (2015).

Jasper Pääkkösen Omerta 6/12 saapuu elokuvateattereihin kohun saattelemana – ”Olen tehnyt virheitä”, myönsi lähtöpassit saanut ohjaaja