Katsaus: Missä ovat kaikki Marvel-sankarit ja Ikuisuuskivet Avengers: Infinity War -elokuvan alussa?

20.04.2018 09:00 | Tuukka Hämäläinen

Avengers: Infinity War saa ensi-iltansa jo ensi viikolla! Ennen sitä on hyvä kerrata, minne aikaisemmat elokuvat ovat sankarit jättäneet ja missä ovat Thanoksen etsimät Ikuisuuskivet.

Keskiviikkona 25. huhtikuuta Suomen-ensi-iltansa saava Avengers: Infinity War on Marvel Cinematic Universe -elokuvasarjan 19. elokuva, joka yhdistää käytännössä kaikkien edellisten elokuvien sankarit ja keskushahmot yhteiseen tarinaan. Infinity War marssittaa siis valkokankaalle kirjaimellisesti kymmeniä aiemmista Marvel-leffoista tuttuja hahmojaan.

Koska kaikki eivät kuitenkaan ole katsoneet aiempia elokuvia useita kertoja, on ennen elokuvan alkua hyvä kerrata, missä keskeiset henkilöt ovat Infinity Warin alussa – ja missä ovat mystiset Ikuisuuskivet (Infinity Stones), joita elokuvan pääpahis Thanos (Josh Brolin) etsii.

Alta voit lukea summauksemme Joe ja Anthony Russon ohjaaman elokuvan lähtötilanteesta.

SPOILERIVAROITUS on toki ensin paikallaan, jos et ole katsonut Marvelin tuoreimpia elokuvia.

Missä ovat sankarit?

Avengers: Infinity Warissa piisaa sankareita, ja kaikkien tilanne ei ole edes täysin selvillä. Esimerkiksi Spider-Manin (Tom Holland) voidaan olettaa hengailevan turvallisesti kotona New Yorkissa Spider-Man: Homecomingin jälkimainingeissa, ja Guardians of the Galaxyn poppoo oletettavasti seikkailee jossakin päin avaruutta Guardians of the Galaxy Vol 2:n jälkeen.

Yksi Infinity Warin keskeisistä hahmoista on trailerien perusteella Bucky Barnes (Sebastian Stan), eli entinen Winter Soldier. Kuten Black Pantherin (2018) piilokohtaus paljasti, on Bucky elokuvan alussa yhä Wakandassa, jossa hänet on ilmeisesti parannettu Captain America: Civil Warissa isoja ongelmia aiheuttaneesta aivopesustaan. Black Panther (Chadwick Boseman) ja muut talven hittielokuvasta tutut hahmot lienevät myös kotonaan Wakandassa.

Marvelin julkaisemat, elokuvaa pohjustavat Marvel’s Avengers: Infinity War Prelude -sarjakuvat tarjoavat myös tarkempaa tietoa monien sankareiden tekemisistä juuri ennen Infinity Warin tapahtumia. Captain America -tittelin hylännyt ja parran kasvattanut Steve Rogers (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson) ja Falcon (Anthony Mackie) ovat olleet kaikkein aktiivisimpia, sillä heidän kerrotaan taistelleen terroristeja vastaan ja takavarikoineen näiltä The Avengersista (2012) tuttujen Chitaurien aseita.

Sarjakuvista selviää myös, että Infinity Warin mainosmateriaaleista piilotetut Hawkeye (Jeremy Renner) ja Ant-Man (Paul Rudd) ovat kotona perheidensä parissa. ja Vision (Paul Bettany) ja Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) puolestaan lomailevat yhdessä Euroopassa. Tony Starkin (Robert Downey Jr.) kerrotaan rakentavan kotosalla uutta Iron Man -pukua, ja myös Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) näyttää hänkin pysytelleen tutuissa maisemissa New Yorkin Sanctum Sanctorumissa.

Thor (Chris Hemsworth), Loki (Tom Hiddleston) ja Hulk (Mark Ruffalo) puolestaan ovat siellä, minne he Thor: Ragnarokin (2017) lopussa jäivät, eli avaruusaluksella Asgardin kansalaisten kanssa. Aivan elokuvan lopussa asgardilaiset törmäsivät Thanoksen sota-alukseen. Tiedossa ei ole mitä sen jälkeen on tapahtunut, mutta Infinity Warin mainoksissa Thor on nähty Guardians of the Galaxyn sankareiden parissa.

Missä ovat Ikuisuuskivet?

Ikuisuuskiviä on pohjustettu Marvelin elokuvasarjassa ensimmäisestä Captain America -elokuvasta (2011) lähtien, ja monien niiden sijainti onkin jo tiedossa. Ikuisuuskiviä on kuusi, ja jos ne yhdistetään Thanosin Infinity Gauntletiin (suom. ”Ikuisuuden rautahanska”), voi niiden voimalla muokata koko universumia. Kivet ovat esiintyneet elokuvissa erilaisissa muodoissa ja eri kutsumanimillä, joten niiden nimet ja sijainnit ovat hyvinkin saattaneet jäädä hämärän peittoon.

Kerrataan:

  1. Pisimpään elokuvissa on ollut mukana Space Stone, joka nähtiin alun perin Tesseractin muodossa Captain Americassa ja The Avengersissa. Näiden elokuvien jälkeen se päätyi takaisin Asgardiin, josta Lokin vihjattiin varastavan sen Thor: Ragnarokissa. Marvel Studios on vahvistanut tämän teorian, eli Space Stone on siis Infinity Warin alussa Lokin arvaamattomissa käsissä.
  2. Mind Stone puolestaan on alun perin Lokin sauvassa ollut Ikuisuuskivi, joka on nykyisin Visionin otsassa. Jää nähtäväksi, voiko Thanos irrottaa kiveä tappamatta Visionia samalla.
  3. Reality Stone taas nähtiin Thor: The Dark Worldissa (2013), jossa se tunnettiin nimellä Aether. Tämä kivi vietiin elokuvan loppukohtauksessa The Collectorille (Benicio del Toro), jolla se oletettavasti yhä on säilössä.
  4. Guardians of the Galaxyssa (2014) nähty Ikuisuuskivi oli Power Stone, joka annettiin elokuva lopuksi virkavallan käsiin. Sen pitäisi yhä olla Xandarin planeetalla Nova Corpsin hallussa, ellei sitä ole viety parempaan talteen.
  5. Time Stone taas on tuttu Doctor Strangesta (2016), ja tämä Ikuisuuskivi sisältyy nimikkohahmon käyttämään Eye of Agamotto -esineeseen. Viides kivi on siis oletettavasti Stephen Strangen hallussa.
  6. Viimeinen kivistä on Soul Stone, ja sitä elokuvissa ei vielä ole tiettävästi nähty. Voidaan olettaa, että tämä oranssi kivi nähdään ensi kertaa Infinity Warissa – saattaa jopa olla, että Thanosilla on se jo valmiiksi hallussaan.

Avengers: Infinity War saa ensi-iltansa tulevana keskiviikkona.

Sitä ennen voit lukea Muropaketin jutut elokuvasta täältä:

Avengers: Infinity War

”AVENGERS: INFINITY WAR, kymmenen vuotta tekeillä ollut ennennäkemätön elokuvallinen matka, joka kattaa koko Marvelin elokuvauniversumin, tuo valkokankaille kaikkien aikojen taistelun. Avengersien ja heidän supersankariliittolaistensa täytyy olla valmiita uhraamaan kaiken yrittäessään päihittää voittamattoman Thanoksen ennen kuin tämä tuhoaa koko universumin.”