“Katso miten paljon Tom Cruise näytti Hitlerin salamurhaajalta” – Hero-kanavan illan elokuvaa mainostettiin vuonna 2009 oudolla tavalla

22.02.2021 09:05 | Muropaketin toimitus

Hollywoodin persona non grataksi muuttuneen Bryan Singerin Operaatio Valkyrie uusitaan tänään Herolla kello 21.00.

Tom Cuise on tositapahtumiin perustuvan trillerin pääosassa eversti Claus von Stauffenberg, joka palaa Tunisian rintamalta takaisin kotiin vuonna 1943 ja pääsee haavoittuneena sotasankarina Adolf Hitlerin lähipiiriin. Samalla hän lyöttäytyy yhteen Hitleriä vastaan kääntyneiden kollegoidensa kanssa.

Maahantuojan laajempi kuvaus Operaatio Valkyriesta kuuluu seuraavasti:

”Ihmiskunnan synkimpänä hetkenä toisen maailmansodan aikana toiset tottelevat määräyksiä, toiset seuraavat omaatuntoaan. Saksalainen eversti Claus von Stauffenberg liittyy mukaan maansa kansanmurhan takana olevan diktatuurin kaatamista suunnittelevaan salaliittoon. Stauffenberg ja muut salaliittolaiset ovat päättäneet näyttää muulle maailmalle, etteivät kaikki saksalaiset ole kuin Hitler. He luovat Operaatio Valkyrien, monimutkaisen vallankaappaussuunnitelman, jonka vuoksi hengenvaarassa ovat niin salaliittolaiset itse kuin heidän perheensäkin. Uhkien varjossakin he ovat pakotettuja hyväksymään ainoan vaihtoehtonsa: Hitler on murhattava. Bryan Singerin (Epäillyt, X-Men) ohjaamassa tositapahtumiin perustuvassa trillerissä pääosaa esittää oikean Claus von Stauffenbergin kanssa hämmästyttävän yhdennäköinen Tom Cruise.”

Suomeen vuonna 2009 saapuneen elokuvan kuvauksen viimeinen lause on vähintäänkin outo, mutta ehkä se miellyttää niitä katsojia, joiden mielestä tositapahtumiin pohjautuvien elokuvien pitäisi olla mahdollisimman tosia? Oma lukunsa sitten tietenkin on, miten tosi väite yhdennäköisyydestä on.

Wikipediasta löytyvässä kuvassa Claus von Stauffenberg näyttää tältä:

 

Muropaketin uusimmat