Uusimmat

Kauhuklassikko Halloweenin jatko-osa kerää ylistystä: ”Paras leffa sitten alkuperäisen”

11.09.2018 08:52 Muropaketin toimitus

Ensiarvioiden mukaan perjantaina ensi-iltansa saava The Predator on jonkinasteinen pettymys. Kauhufanien iloksi Halloweenin uusi tuleminen on sen sijaan erinomainen elokuva.

Lokakuussa ensi-iltansa saava Halloween (2018) on esitetty Toronton elokuvajuhlilla (Toronto International Film Festival), ja vastaanotto on ollut hyvinkin lämmin.

David Gordon Greenin ohjaamasta elokuvasta on todettu mm. seuraavaa:

Huomioitakoon että edellä seisovat hehkutukset ovat elokuva-alalla ammatikseen toimivien kirjoittamia. Kyseessä ei siis ole mistään lipuilla lahjottujen fanien hössötyksestä ensiesityksen jälkeisessä hurmoksessa.

Lokakuun 19. päivä Suomen teattereihin saapuvan Halloweenin virallinen kuvaus kuuluu seuraavasti:

Jamie Lee Curtis palaa ikoniseen rooliinsa Laurie Strodeksi kohdatakseen Michael Myersin viimeistä kertaa. Naamiomies on vainonnut häntä aina siitä lähtien kun hän pakeni tämän kynsistä Halloween-yönä neljä vuosikymmentä sitten. Kauhun mestari John Carpenter toimii vastaavana tuottajana ja luovana neuvonantajana elokuvassa, ja yhdistää voimansa tämän hetken johtavan kauhuelokuvien tuottajan Jason Blumin kanssa (mm. Get Out, Split, Puhdistuksen yö, Paranormal Activity). David Gordon Green ja Danny McBride ovat käsikirjoittaneet elokuvan Carpenterin klassikkoelokuvan innoittamana, ja Green myös ohjaa elokuvan.