Kauhulegenda Robert Englund kertoi, miksei voi enää esittää Freddy Kruegeria

20.10.2017 14:56 Muropaketin toimitus

Robert Englund laittoi itsensä likoon Painajainen Elm Streetillä -elokuvia tehdessään. Mies nautti hommasta suuresti, mutta enää ei Freddy kuitenkaan ole tekemässä paluuta.

Nykyään 70-vuotias Robert Englund kertoo Entertainment Weeklyn tuoreessa haastattelussa, miksi Freddy Kruegerin ajat valkokankaalla ovat ohi:

”Olen jo liian vanha tekemään uutta Freddyä. Taistelukohtausten pitää olla kohdallani todella vähäeleisiä. […] Voin yhä esittää ilkeää ja pelottavaa, mutta nykyään olen siirtynyt Van Helsingin kaltaisiin rooleihin ja esitän vanhoja lääkäreitä ja sellaista paskaa”.

Edelleen Robert Englund muistelee uraansa Painajainen Elm Streetillä -elokuvien kauhulegendana lämmöllä:

”Se oli hyvä putki ja hauskaa riitti. Eihän tuollaista kukaan voi etukäteen suunnitella. Kun pukeuduin sukkahousuihin ja näyttelin Shakespearea, en ilmoittanut haluavani tulla kuuluisaksi esittämällä tuollaista mörköä. […] Kun takana on näinkin pitkä ura, voin olla todella tyytyväinen, kun sain esittää Freddy Kruegeria 20 vuotta.”

Ensimmäisen kerran Englund esitti veitsikätistä arpinaamaa vuonna 1984. Roolinsa hän hyvästeli valkokankaalla vuoden 2003 Freddy vs. Jasonin myötä.

New Line Cinema koetti käynnistää Painajainen Elm Streetillä -elokuvasarjan uudelleen vuonna 2010. 35 miljoonaa dollaria maksanut elokuva keräsi maailmanlaajuisesti noin 115 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Ei hullumpi saavutus, mutta fanit eivät Jackie Earle Haleyn esittämälle Freddylle lämmenneet. Suunnitellut jatko-osat haudattiin, eikä tällä hetkellä tekeillä ole enää uusia Elm Street -elokuvia.