Uusimmat

Keanu Reevesin John Wick -elokuvasarja on nyt miljardiluokan hitti

Kuva: Murray Close © Lionsgate

22.05.2023 19:00 Muropaketin toimitus

John Wick -elokuvat ovat tienanneet lippukassoilla yhteensä yli miljardi dollaria.

Keanu Reevesin tähdittämä John Wick on nyt virallisesti miljardiluokan franchise, uutisoi Variety. Tähän mennessä neljä elokuvaa kattava leffasarja on tienannut maailmanlaajuisesti yhteensä noin 1,011 miljardia dollaria.

John Wick on yksi niitä harvoja franchiseja, missä jokainen osa on tienannut lippukassoilla aina hieman enemmän kuin edellinen.

Vuonna 2014 julkaistu John Wick keräsi maailmanlaajuisesti vielä vaatimattomat 86 miljoonaa dollaria, vuonna 2017 julkaistu John Wick: Chapter 2 jo 174 miljoonaa, vuoden 2019 Chapter 3 – Parabellum puolestaan 328 miljoonaa ja tämän kevään uutuus, John Wick: Chapter 4 tähän mennessä jo 427 miljoonaa dollaria.

Neljännen elokuvan jälkeen John Wickin tulevaisuudesta ei ole vielä varmuutta, mutta franchise jatkuu ainakin spinoffien myötä. Ensi vuonna on tulossa ensimmäinen elokuva, Ana de Armasin tähdittämä ja Len Wisemanin ohjaama Ballerina, jossa Reeves on myös mukana.

Sitä ennen tulossa on ensi syksynä tv-sarja The Continental, joka sijoittuu aikaan ennen John Wick -elokuvien tapahtumia.

LUE MYÖS: Arvostelu | John Wick: Chapter 4 on yhtä herkkua toimintaelokuvien ystäville