Kesän ensi-iltaleffat TOP 5: Näitä viittä elokuvaa odotamme teattereihin eniten

07.05.2018 07:30 | Muropaketin toimitus

Touko-elokuussa nähdään perinteisesti vuoden suurimmat ensi-iltaelokuvat ja niiden lomassa tarkkaan valikoituja pienempiä uutuuksia. Tilanne on sama myös tulevana kesänä. Muropaketin toimitus listasi viisi elokuvaa, joita odotamme eniten.

Seuraavien viikkojen ja kuukausien elokuvista olemme eniten innoissamme seuraavasta viisikosta.

Deadpool 2 (16.5.2018)

”Marvelin moottoriturpa-palkkasoturi on palannut! Suurempana, parempana – ja toisinaan myös housuttomampana – kuin koskaan. Tällä kertaa vastassa on murhanhimoinen supersotilas, ja Deadpoolin on keskitettävä ajatuksensa ystävyyteen, perheeseen ja sankaruuden syvimpään olemukseen. Samaan hengenvetoon on tietysti piestävä kaikki poikkiteloin asettuvat, sillä joskus oikeudenmukaisuuden toteutuminen vaatii kyseenalaisten keinojen käyttämistä.”

You Were Never Really Here (25.5.2018)

”Tiivis, vähäeleinen ja brutaali raina kertoo traumojen riivaamasta ja pillereitä popsivasta ex-sotilas Joesta (Joaquin Phoenix), joka pelastaa työkseen teinityttöjä pedofiilien ringeiltä. Vähäpuheinen ja väkivaltainen mies saa tehtäväkseen pelastaa newyorkilaisen senaattorin tyttären bordellista. Pian kuitenkin selviää, että tässä keikassa on paljon suuremmat panokset. Ovelle alkaa saapua kolkuttelijoita ja ruumisluku paisuu kuin pullataikina. You Were Never Really Here on yhtä aikaa intiimi ja räiskyvä. Sen kaikki osa-alueet ovat onnistuneet erinomaisesti. Mitään ei selitellä liikaa, hiljaisen päähenkilön tuska näkyy pelottavan hyvin Phoenixin vähäeleisessä roolisuorituksessa, joka on yksi näyttelijän uran hienoimmista. Radiohead-mies Jonny Greenwoodin neuroottinen neo noir -soundtrack on viimeinen naula jo ennestään tiiviisti pakattuun arkkuun.”

Hereditary (20.6.2018)

”Kun Grahamin perheen matriarkka Ellen kuolee, hänen tyttärensä perheelle alkaa selvitä salaperäisiä ja yhä karmivampia salaisuuksia suvun historiasta. Mitä enemmän Grahamin perhe saa selville sukunsa synkästä menneisyydestä, sitä kiihkeämmin he yrittävät paeta pahaenteiseksi ja periytyväksi osoittautuvaa kohtaloaan, joka tuhoaa hitaasti kaiken ympäriltään. Esikoiselokuvassaan käsikirjoittaja-ohjaaja Ari Aster päästää pahimmat painajaiset täysin valloilleen. Nouseva ohjaajatähti nostaa kauhuelokuvan uudelle hyytävälle tasolle, vyöryttäen tavanomaista perhetragediaa taidokkaasti kohti väistämätöntä ja kirottua kohtaloaan.”

BlacKkKlansman (10.8.2018)

”Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa toukokuussa maailmanensi-iltansa saava, Spike Leen uutuuselokuva BlacKkKlansman on tositapahtumiin perustuva tarina afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistautuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin.”

Ihmeperhe 2 – Incredibles 2 (31.8.2018)

”Kaikkien suosikkisupersankariperhe palaa elokuvassa Ihmeperhe 2 – tällä kertaa pääosaan nousee Elli, joka jättää Ilun kotiin selviytymään ”normaalin” arjen sankarina yhdessä Ilonan ja Esan kanssa. Muutos on mullistava kaikille, ja tilannetta mutkistaa vielä se, ettei perhe tiedä, millaisia supervoimia Jaska-vauvalle vielä kehittyykään. Kun uusi konna punoo nerokkaan ja petollisen juonen, perheen tulee Hyytäjän avustuksella löytää keinot puhaltaa taas yhteen hiileen—mikä on helpommin sanottu kuin tehty, vaikka he nyt Ihmeperhe sattuvatkin olemaan.”

Listalle lähes nousseita uutuuksia olivat mm. Solo: A Star Wars Story (23.5.2018), Ocean’s 8 (27.6.2018), Sicario 2: Soldado (6.7.2018) ja Mission: Impossible – Fallout (3.8.2018).

Muropaketin uusimmat