Uusimmat

Kevään puhutuin anime-elokuva Suzume saapuu Suomeen 21. huhtikuuta

14.04.2023 14:31 Muropaketin toimitus

Suzume

Vuoden 2016 Your Name.:sta tutun Makoto Shinkain uutuuselokuva Suzume on ollut tämän vuoden animetapaus. Ensi viikosta lähtien sen voi katsoa myös Suomen teattereissa.

Suzume no tojimari eli Suzume kertoo 17-vuotiaan päähenkilön Suzumen kasvutarinan. Tarina sijoittuu moniin katastrofien koettelemiin paikkoihin ympäri Japania, joissa hänen täytyy sulkea tuhoa tuottavia ovia. Suzumen matka alkaa hiljaisesta kaupungista Kyushussa hänen tavatessaan nuoren miehen, joka kertoo etsivänsä ovea. Suzume löytää sään pieksemän oven, joka seisoo pystyssä raunioiden keskellä ikään kuin se olisi ollut suojattuna miltä lie iskeneeltä katastrofilta. Ovi vetää Suzumea puoleensa ja hän kurottaa oven kahvaan…

Ovet alkavat aueta yksi toisensa jälkeen ympäri Japania päästäen valloilleen tuhon kaikkien lähellä olevien ylle. Suzumen on suljettavat portit estääkseen katastrofin leviämisen.

Japanissa jo viime vuonna julkaistun Suzumen Suomen ensi-ilta on perjantaina 21. huhtikuuta. Elokuvasta on luvassa IMAX-ennakkonäytöksiä Helsingissä, Finnkino Itiksessä, keskiviikkona 19. ja torstaina 20. huhtikuuta. Liput ovat jo myynnissä ennakoihin, samoin ensi-iltapäivän näytöksiin.