Kevin Costner teki vuonna 2000 yhden parhaista elokuvistaan, mutta eihän sitä kukaan Suomessa käynyt katsomassa – Nyt asian voi korjata kotisohvalta käsin

22.05.2020 09:49 | Muropaketin toimitus

Kevin Costnerilta ilmestyi keväällä 2000 onnistunut jännityselokuva vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisistä. Suuri yleisö ei kuitenkaan Kolmetoista päivää -elokuvaa (Thirteen Days) elokuvateatterissa tajunnut tai halunnut katsoa.

Ei siitä pääse yli tai ypäri: Roger Donaldsonin ohjaama Kolmetoista päivää oli New Line Cinemalle paha floppi. Elokuvan tekeminen maksoi draamaksi huomattavat 80 miljoonaa dollaria. Lipunmyynti puolestaan jäi pahaenteiseen lukuun 66,6 miljoonaa dollaria.

Suomessa katsojia kertyi vain 11 477.

Laadusta ei ollut kyse: Kolmetoista päivää keräsi kyllä kehuja – sitä ei vain pidetty elokuvana, jonka näkemisestä valkokankaalta oltaisiin haluttu maksaa.

Jos Kevin Costnerin tähdittämä elokuva ei ole vielä 20 vuoden aikana tullut muutoin vastaan, voi sen nyt katsoa Viaplayn valikoimasta, jonne se lisättiin tänä aamuna.

Suosittelemme lämpimästi, vaikkei paljon puhetta ja kohtalaisen vähän toimintaa sisältävä Kolmetoista päivää kaikkien teekupponen olekaan.