Uusimmat

Kevin Costnerin flopanneen Horizon-länkkärin kakkososan ensi-ilta peruttiin

Kuva: © 2024 Territory Pictures, Inc

11.07.2024 07:55 Muropaketin toimitus

Kevin Costnerin 100 miljoonan dollarin Horizon-floppi ei saakaan jatkoa saman tien.

The Hollywood Reporter uutisoi Kevin Costnerin Horizon: An American Saga — Chapter 2 -elokuvan elokuulle kaavaillun ensi-illan olevan peruttu. Jatko-osan ensi-illan oli tarkoitus olla Yhdysvalloissa 16. elokuuta ja Suomessa 23. elokuuta.

Costnerin oma Territory Pictures sekä leffan USA:n jakelija New Line Cinema perustelevat päätöstä sillä, että katsojille jäisi enemmän aikaa löytää ensimmäinen osa ennen jatkoa.

100 miljoonan dollarin budjetilla tehty ykkösosa ei kelvannut kriitikoille, eikä maksaville katsojille.

Se on tienannut tähän mennessä Yhdysvalloissa vain noin 23,4 miljoonaa dollaria. Muiden maiden lukuja ei ole poikkeuksellisesti kerrottu lainkaan, sillä Warner Bros. toimii vain leffan maksettuna jakelijana USA:n ulkopuolella. Studiolla ei ole elokuvassa omaa rahaa kiinni. Costner rahoitti intohimoprojektinsa osin omasta pussistaan. Hän käytti ensimmäiseen osaan noin 38 miljoonaa dollaria.

Horizonin ykkösosa jatkaa yhä myös valkokankailla, mutta se tulee Yhdysvalloissa tarjolle myös VOD-palveluihin jo 16. heinäkuuta. Digiversion hintalappu lienee perinteiset 20-25 taalaa, joten kolmituntisella leffalla on vielä mahdollisuudet tehdä parempi tulos kotikatselussa. Elokuva nähdään myöhemmin myös Max-palvelussa.

Costner aikoo yhä käynnistää kolmannen elokuvan kuvaukset elokuussa. Kokonaisuudesta on suunniteltu neljän leffan pakettia.

Horizon: An American Saga — Chapter 2 ensi-ilta ei ole tässä vaiheessa selvillä. Leffa on yhä silti tarkoitus tuoda teatterijakeluun. Jatko kuvattiin yhtä aikaa flopanneen ykkösosan kanssa.

Muropaketin arvostelussa Horizon: An American Saga — Chapter 1 sai armollisesti kaksi tähteä viidestä:

Arvostelu | Kevin Costner uuvuttaa katsojan Horizon: An American Sagalla, joka hortoilee villissä lännessä yli kolme tuntia