Uusimmat

Kevin Costnerin uusi lännenelokuva uuvuttaa katsoja: ”Tästä olisi pitänyt tehdä tv-sarja”, huokaisi kriitikko

28.06.2024 09:21 Muropaketin toimitus

Ensimmäinen Kevin Costnerin ohjaamista Horizon-elokuvista saa ensi-iltansa tänään. Kyseessä on ohjaaja-näyttelijälle selvästi tärkeä teos, mutta katsojalle Horizon: An American Saga – Chapter One on ennen kaikkea uuvuttava kokemus.

Maahantuoja SF Studiosin mukaan Horizon: An American Saga ”tutkii vanhan lännen vetovoimaa ja sitä, miten se voitettiin – ja menetettiin – monien verellä, hiellä ja kyynelillä. Costnerin kunnianhimoinen elokuvaseikkailu kattaa sisällissodan neljä vuotta, 1861-1865. Se vie katsojat sotaa käyvään maahan tunteikkaalle matkalle, joka koetaan perheiden, ystävien ja vihollisten silmin, jotka kaikki yrittävät nähdä mitä todella tarkoittaa olla Amerikan Yhdysvallat.”

Kunnianhimoa siis piisaa neliosaiseksi kaavaillun elokuvasarjan äärellä, mutta hyväksi elokuvaksi eivät Kevin Costnerin ideat ainakaan vielä Chapter 1:n kohdalla ole suodattuneet. Muropaketin arviossa elokuva sai vain kaksi tähteä viidestä, ja Rotten Tomatoesissa tuoreusaste on kriitikoiden piirissä vain 42 prosenttia.

”Tuotanto on massiivinen, sillä jo pelkästään ensimmäisellä elokuvalla on mittaa kolme tuntia. Pituudestaan ja kaiken valtavuudesta huolimatta elokuva vasta raapaisee pintaa. Se tuntuu pelkältä johdannolta johonkin suurempaan, ja – niin ikävä kuin tätä onkin sanoa – olisi sopinut paljon paremmin kerrottavaksi tv-sarjan muodossa.”, Helinä Laajalahti totesi arviossaan.

Arvostelu | Kevin Costner uuvuttaa katsojan Horizon: An American Sagalla, joka hortoilee villissä lännessä yli kolme tuntia

Horizon: An American Saga – Chapter 2 on jo tehty, ja se saapuu teattereihin jo elokuussa, myös Suomessa.