Kevin Spacey sai kenkää House of Cards -sarjasta

06.11.2017 17:11 | Muropaketin toimitus

Netflix on katkaissut välit seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn Kevin Spaceyn kanssa.

Suoratoistopalvelu Netflix on ilmoittanut, ettei se jatka enää yhteistyötä Kevin Spaceyn kanssa. Netflix on tuottanut suosittua House of Cards -sarjaa, jonka pääosaa esittää Spacey. Aiemmin Netlix on kertonut laittaneensa House of Cardsin kuudennen tuotantokauden tuotannon jäihin, kun ahdistelysyytöksiä alkoi tulla julkisuuteen.

Suoratoistopalvelu on lisäksi vahvistanut, ettei se aio julkaista Spaceyn tuottamaa ja tähdittämää Gore Vidalin elämänkertaelokuvaa.

”Netflix ei osallistu minkäänlaiseen House of Cards -tuotantoon, jossa on Kevin Spacey mukana. Jatkamme yhteistyötä Media Right Capital -tuotantoyhtiön kanssa ja selvitämme mihin suuntaan haluamme mennä. Olemme lisäksi päättäneet olla julkaisematta jälkituotannossa olevaa Gore-elokuvaa, jonka pääosaa esittää elokuvan tuottajanakin toiminut Kevin Spacey”, kertoi Netflixin tiedottaja.

Media Rights Capital ja Netflix ilmoittivat aiemmin selvittävänsä Spaceyta vastaan esitettyjä väitteitä, ja sen seurauksena House of Cardsin tuotanto jäädytettiin. On epäselvää, kuinka sarjalle käy. Eräs vaihtoehto on Spaceyn roolihahmon Frank Underwoodin tappaminen. House of Cardsin kuudennen kauden piti alkuperäisen suunnitelman mukaan saapua katsottavaksi ensi kesän tienoilla.

Vuonna 2013 alkanut House of Cards oli aivan ensimmäinen Netflixin tuottama alkuperäissarja.

Kevin Spaceyn ahdisteluskandaali alkoi, kun Star Trek Discoveryssä näyttelevä Antony Rapp kertoi viime kuun lopulla, kuinka Spacey lähenteli häntä Rappin ollessa 14-vuotias. Myöhemmin kahdeksan muuta miestä on kertonut samanlaisia väitteitä.

Netflixin lisäksi myös Spaceyn agentti ja tiedottaja ovat lopettaneet yhteistyön tämän kanssa.