Uusimmat

Kiinnostus X-Men: Dark Phoenixia kohtaan romahti nopeasti sekä Suomessa että USA:ssa

18.06.2019 10:29 Muropaketin toimitus

Kiinnostus X-Men: Dark Phoenixia kohtaan oli jo ennakkoon vähäistä, mutta nyt se on suorastaan romahtanut.

Yhdysvalloissa X-Men: Dark Phoenix joutui tyytymään ensi-iltaviikonloppunaan kesäkuun alussa katsojatilastojen kolmanteen sijaan. Suomessa elokuva nousi sentään listan kärkeen, mutta meilläkin vain hetkeksi.

Toisena esitysviikonloppunaan Dark Phoenix oli USA:n katsojatilastoissa vasta sijalla viisi 9,354 miljoonan dollarin lipunmyynnillä, uutisoi Box Office Mojo. Elokuvan myynti romahti peräti 71,5 prosenttia. Selvästi siis innokkaimmat fanit kävivät katsomassa elokuvan heti kun mahdollista, mutta suuri yleisö ei uusimmasta mutanttiseikkailusta ole kiinnostunut.

Suomessa Dark Phoenix putosi yhden kärkisijaviikon jälkeen katsojatilastojen sijalle kolme, kerrotaan Suomen elokuvasäätiön sivuilla. Katsojia kertyi kolmessa päivässä vain 3457, vaikka saleja on käytössä 74 – siis yhtä monta kuin perjantaina ensi-iltansa saaneella Men in Black: Internationalilla ja 14 salia enemmän kuin Aladdinilla.

Kaiken kaikkiaan X-Men: Dark Phoenix on kerännyt Suomessa 18 477 katsojaa.

Globaalilla tasolla Simon Kinbergin ohjaamalla ja käsikirjoittamalla elokuvalla on lipunmyyntiä kasassa reilut 204 miljoonaa dollaria. Tuotantobudjetti oli peräti 200 miljoonaa, ja onkin jo arvioitu, että Dark Phoenix poikii ainakin 100 miljoonan dollarin tappiot Disneylle, joka osti 20th Century Foxin elokuvaosaston viime keväänä.

Muropaketin arvion X-Men: Dark Phoenixista voit lukea täältä:

X-Men: Dark Phoenix on lattea loppu X-Men-elokuvasarjalle