Kiitos tästä, HBO Max – Vuoden 1999 ehkä oudoimman Hollywood-leffan voi nyt katsoa Suomessakin suoratoistona

13.06.2022 10:25 Muropaketin toimitus

Spike Jonzen omaperäinen ja erinomainen Being John Malkovich on vihdoinkin katsottavissa suoratoistona myös Suomessa.

Vuonna 1999 Being John Malkovich on nyt lisätty HBO Maxin valikoimaan.

John Cusackin, Cameron Diazin ja tietenkin myös John Malkovichin tähdittämän Being John Malkovichin lennokas juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Marionettitaiteilija Craig Schwartz alkaa olla epätoivoinen, sillä newyorkilaiset eivät enää ole kiinnostuneita hänen nukketaiteestaan – jotkut jopa tuntuvat vihaavan häntä. Hänen vaimonsa on työhullu lemmikkikaupan pitäjä, joka kirjaimellisesti tuo työn kotiin. Pariskunnalla ei ole rahaa, ei intohimoa eikä pakotietä arjesta. Kun muutakaan ei ole tarjolla, Craig ottaa vastaan työn arkistoijana LesterCorpissa, ”pienessä” yrityksessä, joka toimii Manhattanilla sijaitsevan toimistorakennuksen kerroksessa numero seitsemän ja puoli. Täällä Craig tapaa Maxinen ja rakastuu tähän päätä pahkaa. Mutta Maxinelle Craig on ”ei kukaan”. Turhautuneena hylätyksi tulemisesta Craig purkaa kiukkuaan arkistokaappiin ja yllättäen löytää sen takaa puisen oven. Se johtaa tunneliin, joka johtaa – ei enempää eikä vähempää kuin – John Malkovichin päähän. Ja tämä on vasta alkua…

Charlie Kaufmanin käsikirjoittama Being John Malkovich ei varmasti ole koko kansan elokuva, mutta siihen hurahtaneet arvostavat elokuvaa suuresti, ja etenkin kriitikot ovat löytäneet Spike Jonzen teoksesta paljon hyvää. IMDb-arvosana on 7,8/10, ja Rotten Tomatoesin tuoreusasteet 94 ja 87.

Suosittelemme lämpimästi.