Kinopalatsia remontoitiin koko kesä, mutta kaksi vesivahingon turmelemaa salia pysyvät yhä suljettuina

05.09.2019 10:48 | Muropaketin toimitus

Suomen suurimpiin elokuvateattereihin lukeutuvassa Kinopalatsissa syttyi toukokuussa tulipalo, jonka sammuttaminen aiheutti kiinteistölle mittavat vesivahingot. Kinopalatsia remontoitiin läpi kesän, mutta vieläkään ei urakka ole valmis.

Finnkinon mukaan usean muun salin ja Kinopalatsin myymälän osalta työt on jo saatu päätökseen, ja ne on voitu palauttaa käyttöön, mutta salit 1 ja 7 pysyvät edelleen suljettuina.

Salien avautumisesta Finnkino tiedottaa myöhemmin syksyllä.

Toukokuussa Finnkino tiedotti Kinopalatsin tilanteesta seuraavaa:

Torstain ja perjantain välisenä yönä Helsingin Kinopalatsin 1-salissa on syttynyt tulipalo. Poliisi selvittää palon syttymissyytä. Kaikki teatterin elokuvanäytökset on peruttu ainakin perjantaina vesivahingon vuoksi. Finnkinon asiakaspalvelu on yhteydessä lipun ostaneisiin sähköpostitse päivän aikana, ja Kinopalatsiin ostetut näytösliput voit käydä vaihtamassa tai perumassa myös lähimmässä Finnkinon teatterissa. Lauantaista eteenpäin salien 2-4 näytökset pyöritetään normaalisti. Muiden salien osalta tilanne tarkentuu myöhemmin. Salit 1, 6, 7 ja 8 tulevat olemaan kiinni pidempään vesivahingon vuoksi. Alakerran myymälä ei ole käytössä, mutta lippu- ja herkkuostokset voi viikonlopun aikana hoitaa Kinopalatsin sisääntuloaulan väliaikaisesta myymälästä tai 2-salin edustan Oscar’s Barista. 

Kinopalatsi sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Kaisaniemenkatu 2. Se oli avautuessaan syksyllä 1998 Suomen ensimmäinen multiplex-elokuvateatteri – kaikkiaan saleja löytyy 10 kappaletta.