”Koko elokuvasarjan surkein osa” – Vuodesta 2018 asti lykätty elokuva julkaistiin vihdoinkin, ja paljastui pahemman luokan pannukakuksi

31.08.2020 11:44 | Muropaketin toimitus

X-Men-spin-off-elokuva The New Mutantsin piti alkujaan saada ensi-iltansa vuonna 2018. Lukuisten vaiheiden ja lykkäysten jälkeen supersankariseikkailu laskettiin vihdoinkin Yhdysvalloissa levitykseen viime perjantaina. Samassa yhteydessä selvisi, että Josh Boonen ohjaama leffa on paljon kehnompi kuin mitä ennakkoon uskallettiin pelätä.

Epätasainen X-Men-elokuvasarja päättyi sitten kunnon mahalaskuun, ainakin jos kriitikoihin on luottaminen (tiedämme, monen mielestä ei ole – toim. huom.). Rotten Tomatoes -sivusto on summannut The New Mutantsin arviot, ja ne ovat hyvinkin yhtä mieltä siitä, ettei elokuva ole hyvä.

Ei likimainkaan.

Kriitikoista vain 30 % on sitä mieltä, että The New Mutants on ”tuore”. Toisin sanoen elokuvan keräämät tähdet ovat keskimäärin luokkaa 1-2 viidestä. Forbes-lehti on peräti nimennyt The New Mutantsia kaikista surkeimmaksi X-Men-elokuvaksi. Melkoinen tuomio, kun muistaa millaisia hirvityksiä X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, X-Men: Apocalypse ja X-Men: Dark Phoenix olivat…

Suomeen The New Mutants saapuu tämän viikon perjantaina. Elokuvasta ei järjestetä pressinäytöstä ennakoon, mutta kerromme kyllä oman näkemyksemme sen laadusta – tai laaduttomuudesta – viikonlopun aikana.