Uusimmat

”Koko maailma sanoi että se oli väärä valinta” – Tom Cruisen roolituksesta syntyi melkoinen poru 30 vuotta sitten

Kuva: © 1994 The Geffen Film Co.

17.06.2024 11:20 Muropaketin toimitus

Tom Cruise esitti Anne Ricen romaaneista tutuksi tullutta vampyyri Lestatia elokuvassa Veren vangit.

Neil Jordan ohjasi vuonna 1994 Anne Ricen rakastettuun vampyyriromaaniin pohjautuvan ja kirjailijan itsensä käsikirjoittaman Veren vangit, jonka pääosissa nähtiin muun muassa Brad Pitt ja Tom Cruise. Cruise kiinnitettiin elokuvassa vampyyri Lestatin rooliin, mikä ei ollut monenkaan kirjan ystävän mieleen.

Moni Lestat-fani olisi nimittäin mieluummin nähnyt roolissa Daniel Day-Lewisin.

Jordan kertoo syitä Cruisen palkkaamiseen uudessa muistelmateoksessaan, uutisoi Variety.

“Lestatin roolittaminen oli haastavaa. Brad Pitt oli lupautunut esittämään Louisia ja kaikki jostakin syystä olettivat, että Daniel Day-Lewis esittäisi Lestatia, myös Anne [Rice] kuvitteli näin. Tarjosin roolia Danielille, hän luki sen ja aivan kuin oletinkin, ei halunnut esittää hahmoa. Muutama vuosi aiemmin hän oli pakottanut itsensä pyörätuoliin esittääkseen Christy Brownia elokuvassa My Left Foot. Tässä tapauksessa hänen olisi pitänyt nukkua arkussa koko tuotannon ajan, mikäli hän olisi jatkanut samalla tavalla. Joten siirryimme eteenpäin”, Jordan selittää.

Tavattuaan Cruisen pariin otteeseen ohjaaja kertoo vakuuttuneensa, että hänestä tulee hyvä Lestat. Hän piti pintansa vaikka “koko maailma” oli sitä mieltä, että roolitus on väärä. Myöhemmin myös Rice itse myönsi, että Cruisen valinta oli toimiva.

 

Muropaketin uusimmat