Korjaus: Eilinen uutisemme ei enää pidä paikkaansa – tilanne muuttui vuorokaudessa kokonaan

18.10.2019 11:16 | Muropaketin toimitus | 1

”Juuri saapuneen tiedon mukaan…”

Muropaketissa uutisoitiin eilen, ettei Hayao Miyazakin animeita tai muitakaan Studio Ghilbin elokuvia ole saatavilla missään suoratoistopalveluissa, eikä tule olemaan jatkossakaan.

”Studio Ghibli ei aio tuoda elokuviaan tarjolle digimuodossa, ei suoratoistoon tai ladattavaksi. He uskovat edelleen siihen, että elokuvat ovat parhaimmillaan elokuvateatterissa katsottuina, yhdessä muiden ihmisten kanssa, firman edustaja vastaa avaamatta asiaa sen enempää”, kirjoitimme eilen Polygonin julkaiseman artikkelin pohjalta.

Voit lukea Muropaketin jutun täältä:

Oletko huomannut: Näitä ylistettyjä elokuvia ei löydy Netflixistä eikä mistään muustakaan suoratoistopalvelusta

Ja Polygonin jutun täältä:

Why you may never see Studio Ghibli’s movies on streaming services

Ei mennyt montaakaan tuntia, kun tilanne oli kääntynyt päälaelleen.

Comicbook-sivusto uutisoi HBO:n tiedotteen pohjalta, että ensi vuonna lanseerattava HBO Max -suoratoistopalvelu tulee sisältämään muun tarjonnan ohessa myös Studio Ghilbin elokuvia.

WanerMedian omistama HBO Max tulee tarjoamaan kaikkiaan 21 Studio Ghilbin elokuvaa, mukana klassikot Henkien kätkemä, Naapurini Totoro, Princessa Mononoke, Kikin lähettipalvelu, Ponyo rantakalliolla ja monta, monta muuta.

Moni otaksui aikaisemmin, että Studio Ghilbin elokuvat julkaistaisiin Disney Plus -suoratoistopalvelussa, koska Disney on levittänyt esimerkiksi Miyazakin elokuvia Pohjois-Amerikassa. Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan, sillä sopimus julkaisu HBO Maxissa tapahtuu yksinoikeudella.

Vielä ei ole tiedossa, tuleeko HBO Max Suomeen.

Keskustelu

Eli ihan sattumalta juuri eilen joku Polygonin hepputiheijaa sai päähänsä kysyä ihan muuten vaan ohimennen asiasta Ghiblin amerikan levittäjältä, joka kielsi jyrkästi tulon striimipalveluihin?

Muutama tunti myöhemmin HBO julkistaa elokuvien olevan osa heidän tulevaa pränikkää striimauspalveluaan. Polygonin uutinen vieläpä ilmaisee asian luettelemalla esimerkkinä useita HBO:n kilpailijoita, joihin elokuvat eivät todellakaan ole tulossa: Netflix, Disney+, Hulu and the like.

Luottamus Polygoniin ei ollut ennenkään korkealla, mutta tästä kyllä näkyy kilometrin päähän, että GKids syötti näille valeuutisen ihan puhtaasti markkinointimielessä tai sitten Polygon oli itsekin diilissä mukana. Tällaista tänään viihdeuutisoinnin villissä maailmassa.

Ei tuollaisia asioita yhdessä yössä sovita, eli diili on ollut takuuvarmasti ainakin vireillä siinä vaiheessa kun asiasta on lausuntoja annettu.

Muropaketin uusimmat