Uusimmat

“Koskaan ei ole ollut yhtä vaikeaa tehdä elokuvia aikuisille kuin nyt, mutta tilanne muuttuu kyllä”, uskoo Nightmare Alley -ohjaaja Guillermo del Toro

26.01.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Guillermo del Toron ohjaama Nightmare Alley saa Suomessa ensi-iltansa perjantaina.

Fantasiaelokuvistaan tunnetun Guillermo del Toron tällä viikolla julkaistava Nightmare Alley on siinä mielessä harvinainen elokuva, että siitä puuttuu varsinainen fantasia. NME:n haastattelussa ohjaaja kertoo olevansa elokuvastaan erittäin iloinen mutta myöskin jännittynyt.

Supersankarielokuvien buumi näkyy elokuvateattereissa edelleen, minkä myös del Toro tiedostaa. Hänen mielestään juuri nyt on erityisen vaikeaa tehdä elokuvia aikuisille.

“Kymmenen tai 20 vuoden välein yleisö muuttuu. 70-luvulla yleisö koostui pääasiassa aikuisista, mutta 80-luvulla se nuoreni huomattavasti. Yleisö vanhenee ja muuttuu, mutta luulen että tällä hetkellä on kaikkein vaikein aika tehdä elokuvia aikuisille. Mutta se ei tarkoita, että näin olisi aina jatkossa. Mikään ei ole pysyvää”, del Toro pohtii.

Nightmare Alley julkaistaan elokuvateattereissa keskellä yleisörajoituksia tämän viikon perjantaina. Elokuvan arvostelu julkaistaan Muropaketissa huomenna torstaina.