UUSIMMAT

Kotimainen indietrilleri Kyrsyä halajaa ulkomaisille markkinoille – uusi kuva julkaistu

23.10.2017 09:50 | Muropaketin toimitus

Neea Viitamäen samannimiseen näytelmään pohjautuvan Kyrsyä – Tuftland -elokuvan tekeminen etenee. Kantaesitys on luvassa vielä tämän vuoden puolella, ja ensi vuonna indietrilleri nähdään elokuvateattereissa pitkin Suomea, tekijät lupaavat.

Kyrsyän tarinassa nuori tekstiilialan opiskelija Irina päättää tehdä täyskäännöksen elämässään, joka pyörii oravanpyörää koulun, työpaikan ja epäonnistuneen parisuhteen välillä. Muutoksen perässä hän ottaa vastaan kesätyöpaikan syrjäiseltä ja täysin omavaraiselta Kyrsyän kylältä.

Seuraavaksi asiat lähtevät perin kummille poluille, sillä pelkästä kesätyöstä kertova elokuva olisi tietenkin aika tylsää seurattavaa.

Kyrsyä – Tuftlandin on sanottu olevan ”sekoitus trilleriä, mysteeriä ja junttikauhua varustettuna Twin Peaks -tyylisellä mustalla huumorilla”. Verrokeiksi elokuvan tekijät ovat nostaneet kauhuklassikot The Wicker Man ja Rosemaryn painajainen.

Vaikka Kyrsyää tehdään vankasti suomalaisella otteella, havitellaan sille myös kansainvälistä menestystä. Kyrsyän kansainväliset myyntioikeudet ovat siirtyneet eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle Yhdysvaltaiselle EuroObscuralle.

“Tuntuu aika mahtavalta, kun näin suuren työmäärän jälkeen joku juuri eurooppalaiseen kauhuun erikoistunut myyntiagentti Jenkeistä haluaa edustaa elokuvaamme maailmalla”, iloitsee Kyrsyän ohjaaja Roope Olenius.

EuroObscuran mukaan tuleminen ei tietenkään vielä käytännössä merkitse maailmanvalloitusta, mutta työt Kyrsyän saamiselle kansainvälisille festivaaleille ja muuhun levitykseen, ovat nyt siis alkaneet.

Kyrsyän uudessa kuvassa on esillä joukko elokuvan keskeisiä näyttelijöitä. Poseeraamassa vasemmalta oikealle: Ari Savonen, Miikka J. Anttila, Veera W. Vilo, Saara Elina ja Janne-Markus Katila.

Muropaketin uusimmat