Uusimmat

Kotimaisen toimintaleffan Omerta 6/12 ensi-ilta vahvistettiin – Uusi traileri esittelee, mitä marraskuussa on tulossa

23.09.2021 21:12 Muropaketin toimitus

Ilkka Remeksen romaanin pohjalta tehdyn Omerta 6/12 -toimintatrillerin ensi-illan ajankohta on vihdoinkin vahvistettu.

Aku Louhimiehen ohjaaman Omerta 6/12:n Suomen ensi-ilta on luvassa 19.11.2021. Myöhemmin elokuva pääsee levitykseen myös ainakin muissa Pohjoismaissa ja Virossa.

Elokuvan pääosassa on Jasper Pääkkönen (Da 5 Bloods, BlacKkKlansman, Vikings). Muissa avainrooleissa nähdään nähdään ruotsalaiset Nanna Blondell (The Inner Circle, Black Widow, Red Dot) ja Sverrir Gudnason (Falling, Borg vs. McEnroe, The Girl in the Spider’s Web, Wallander, Älska mig).

Sivuosia Omerta 6/12:ssa esittävät irlantilaiset Cathy Belton (Philomena, Red Rock, Intermission) ja Michael Yare (Game of Thrones, Line of Duty), ruotsalaiset Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow, Rahalla saa ja Rahalla saa 2, Bullets), Miodrag Stojanovic (The November Man, Rahalla saa, Silta) ja Slaven Španovic (A Perfect Day), kroatialainen Zijad Gracic (tv-sarjat The Paper ja Succession) sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak (Tenet).

Tällä viikolla julkaistu traileri esittelee lisää, mitä marraskuussa on luvassa.

Toimintatrillerissä Omerta 6/12 Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti, kun presidentinlinnaan hyökätään ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi. Tannerin on neuvoteltava panttivankien hengestä ja selvitettävä kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos. Elokuva perustuu Ilkka Remeksen menestyskirjaan 6/12.