Kova takaisku Marvelille: Elokuviinkin vahvasti vaikuttanut luottonimi lähtee kilpailijalle

08.11.2017 07:26 | Muropaketin toimitus

Marvelin merkittävimpiin käsikirjoittajiin koko 2000-luvun ajan lukeutunut Brian Michael Bendis jättää yhtiön ja siirtyy kirjoittamaan supersankaritarinoita kilpailevalle kustantamolle.

Eritoten Jessica Jonesin, Ultimate Spider-Manin, New Avengersin, Daredevilin, Iron Man ja All-New X-Menin käsikirjoittajana tunnettu Brian Michael Bendis lopettaa Marvelin palkkalistoilla ja siirtyy tekemään sarjakuvia yksinomaan DC Comicsille, joka tunnetaan Batmanin, Teräsmiehen, Sandmanin, Watchmenin ja Justice Leaguen kaltaisista hahmoista ja joukkueista.

DC uutisoi asiasta Twitterissä eilen illalla Suomen aikaa:


Brian Michael Bendisin lähtö on kova takaisku Marvelille, sillä käsikirjoittaja ehti tehdä kustantamolle töitä huikeat 17 vuotta. Tässä ajassa Bendis uudisti monin tavoin Marvelin supersankareita ja edesauttoi myös niin sanotun Marvel Cinematic Universen luomisessa. Marvel Studiosin elokuvia ei Bendis ole omakätisesti kirjoittanut, mutta hänen ideoitaan on kierrätetty valkokankaalla siinä määrin, että Bendisin nimi on usein mainittu lopputeksteissä.

Tämän lisäksi Bendis on myös kuulunut ideariiheen, joka on auttanut muokkaamaan MCU:sta yhtenäistä kokonaisuutta.

Vielä ei ole tiedossa, milloin tarkalleen ottaen Brian Michael Bendisin viimeinen Marvel-sarjakuva ilmestyy tai mitä hahmoja hän siirtyy käsikirjoittamaan. Toistaiseksi Bendis kommentoinut työnantajansa vaihtumista vain yhden tweetin verran.