Kuudes aisti -ohjaajan tuore trilleri kohta tv:ssä – Kriitikko ei leffasta innostunut: ”En ihmettele, jos joku nauraa ääneen silloinkin, kun se ei ole tarkoitus”

10.09.2020 20:30 | Muropaketin toimitus

M. Night Shyamalanin tuoreempaa tuotantoa edustava Split nähdään tänään(kin) Kutosella kello 21.00 alkaen.

Muropaketti arvioi Splitin elokuvan teatteriensi-illan aikoihin.

Tähtiä ropisi vain kaksi viidestä:

Splitin pääideana on, että McAvoyn hahmolla on 23 eri persoonallisuutta. Valtaa pitää hänen terapeuttinsa (Betty Buckley) mukaan muodista innostunut Barry, mutta hänen valtansa näyttää olevan koetuksella. Joku persoonista lähettelee terapeutille avunpyyntöjä, mutta kuka ja miksi? Ja miksi ja kenen toimesta tytöt on vangittu kellariin?

Splitin suurin mahdollinen kompastuskivi on elokuvan premississä ja James McAvoyn hahmossa. Jos jutun pystyy ottamaan edes leikisti vakavissaan ja unohtamaan, miten huvittava se oikeastaan on, elokuva voi toimia oikein hyvin. Jos taas ajatus aiheuttaa tuskastumista tai kikattelua, kannattaa Split kiertää kaukaa.

Monesti kykynsä osoittaneen McAvoyn näyttelijäsuoritus on Splitissä hetkittäin todella hyvä, hetkittäin taas niin yliampuva kuin tällä idealla voisi odottaakin. 9-vuotias Hedwig ja hameeseen pukeutuva Patricia ovat persoonista ne, jotka koettelevat rajoja eniten. En ihmettele, jos joku nauraa ääneen silloinkin, kun se ei ole tarkoitus.

Lue koko kirjoitus täältä:

Arvostelu: M. Night Shyamalanin Split on kädenlämpöinen kauhutrilleri

Jatko-osan Split sai vuonna 2019.

Myös Unbreakablen (2000) tarinaa jatkava Glass-elokuva sai edeltäjänsä tuntumaan varsinaiselta mestariteokselta:

Arvostelu: M. Night Shyamalanin Glass on yhden tähden arvoinen hirvitys