Kuva: Näin erilaiselta Matt Damon näyttää uudessa elokuvassaan – eikä kyseessä ole komedia, vaikka niin voisi aluksi luulla

11.10.2021 07:06 | Muropaketin toimitus

Matt Damon ei huomattavasta takatukastaan huolimatta esitä uudessa elokuvassaan Ihmemies MacGyverin kauan kadoksissa ollutta veljeä.

Ensi perjantaina, 15. lokakuuta, saa ensi-iltansa Ridley Scottin ohjaama The Last Duel, jonka juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Historiallisen draaman The Last Duel tapahtumat sijoittuvat Satavuotisen sodan aikaan. Tositapahtumiin perustuva elokuva purkaa pitkään vallinneita olettamuksia Ranskan viimeisestä parlamentin hyväksynnän saaneesta oikeudellisesta kaksintaistelusta, joka käytiin kahden entisen ystävyksen – joista oli tullut katkeria kilpailijoita – Jean de Carrougesin ja Jacques Le Gris’n, välillä. Carrouges on kunnioitettu ritari, joka tunnetaan taistelukentillä osoittamastaan rohkeudesta. Le Gris on normandialainen ritari, jonka äly ja kaunopuheisuus tekevät hänestä yhden hovin ihailluimmista aatelisista. Kun Le Gris raiskaa Carrougesin vaimon, Margueriten, päättää Marguerite rikkoa hiljaisuuden ja syyttää hyökkääjäänsä Le Gris’n kieltäessä kaiken. Margueriten teko on paitsi rohkea ja uhmakas, myös hengenvaarallinen. Tätä seuraa oikeudellinen kaksintaistelu kuolemaan saakka, jonka myötä kaikkien kolmen kohtalo jätetään Jumalan käsiin.

Matt Damonin esittämän Jean de Carrougesin hiustyyli on kerännyt The Last Duelin ensimmäisestä trailerista lähtien hämmentyneen hilpeän vastaanoton. Damonin mukaan majesteettisella takatukalla ei kuitenkaan kalastella koomisuutta, vaan kyse on puhtaasti käytännöllisestä ratkaisusta, joka kertoo jotain olennaista Jean de Carrougesin luonteesta.

”Roolihahmoni oli jatkuvasti sotimassa. Hän halusi taistella. Ja Ridley (Scott) piti ajatuksesta, että hahmoni vain leikkasi veitsellä hiukset sivuilta saadakseen kypärän päähänsä ja jätti takatukan sikseen. Tämä selitys riitti minulle”, Matt Damon totesi Entertainment Weeklyn haastattelussa syyskuussa.

Myös Matt Damonin pitkäaikainen ystävä Ben Affleck on mukana The Last Duelissa, ja myös hänen esittämänsä kreivi Pierre d’Alençonin hiukset kiinnittävät traileria katsoessa huomion. Sen enempää Damonilla kuin Affleckillakaan ei kuitenkaan ollut sanavaltaa siihen, miten hiukset The Last Dueliin muotoiltiin. Ohjaajan mukaan oli erittäin tärkeää, että koko maailman tuntemat näyttelijät eivät näytä tällä kertaa samalta kuin muissa elokuvissa.

”Olimme aika järkyttyneitä hiuksistamme, mutta koska Ridley on vaikuttava visualisti ja ohjaaja, luotimme häneen. Toivon ettei kukaan jätä elokuvaa väliin hiusten takia”, Affleck totesi EW:lle.

Muropaketin arvio The Last Duelista julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.