Kuva: Nuori Leonardo DiCaprio haki roolia Steven Spielbergin jättielokuvaan – ei tullut valituksi, mutta ura ei siitä kärsinyt

19.05.2020 10:45 | Muropaketin toimitus

Leonardo DiCapriosta tuli koko maailman tuntema superjulkkis vuoden 1997 Titanicin myötä, mutta jo sitä ennen DiCaprio oli tehnyt useita menestyselokuvia nimekkäiden ammattilaisten kanssa.

1990-luvun alussa Leonardo DiCaprio oli esiintynyt jo useammassa televisiosarjassa, mutta valkokangas houkutti. Vuonna 1991 nuori Leonardo sitten esiintyikin Critters-jatko-osassa Nakertajien paluu, mutta jos näytteljä itse olisi saanut päättää, olisi hän esiintynyt tuntuvasti nimekkäämmässä ja paremmin menestyneessä elokuvassa:

Steven Spielbergin uraa seuraavalla Instagram-sivulla Amblin Road on julkaistu hiljattain kuva Leonardo DiCaprion koekuvauksista Spielbergin vuoden 1991 Hook – Kapteeni koukku -elokuvaan.


Hook jäi Leonardo DiCapriolta tekemättä, mutta se tuskin jäi harmittamaan, sillä näyttelijä löysi nopeasti uusia haasteita.

Tämän pojan elämä ja Gilpert Grape valmistuivat vuonna 1993, ja ne siivittivät DiCaprion uraa eteenpäin. Vuoden 1995 New Yorkin katujen ja Nopeiden ja kuolleiden jälkeen Leonardo DiCaprio päätyi tekemään Baz Luhrmannin Romeo ja Julia -hittiä, ja sen jälkeen vuorossa oli Titanic, joka todella räjäytti pankin.