Kuva: Nyt on tekeillä Adolf Hitler -elokuva, josta herkimmät natsit vetävät varmasti herneen nenään

05.06.2018 08:10 | Muropaketin toimitus

Perikato

What We Do in the Shadowsista, Hunt for the Wilderpeoplesta ja Thor: Ragnarokista tuttu omaehtoinen Taika Waititi on tekemässä uutta elokuvaa.

Jojo Rabbit on elokuva natsijohtaja Adolf Hitleristä – mutta ei ihan perinteinen sellainen.

Tämä käy hyvin selväksi jo Waititin Instagramissa julkaisemasta making of -kuvasta, jossa ohjaaja näyttää keskisormea Adolf Hitlerille. Kuvan saatesanoiksi ohjaaja on kirjoittanut:

”Ensimmäinen viikko takana anti-vittunaamasatiirimme Jojo Rabbitin tekemistä. En malta odottaa että pääsen jakamaan elokuvan maailman kanssa. Ja, mikäpä olisi parempi tapa loukata Hitleriä kuin pistää polynesialainen juutalainen esittämään häntä”.

Perään Taika Waititi on lisännyt vielä hashtagin ”#fuckyoushitler”, jonka voi kääntää vaikkapa muotoon ”haista vittu, Shitler”.

Jojo Rabbit sijoittuu Saksaan ja natsiliikkeen nousukauteen. Elokuvan keskiössä ovat nuori Jojo-poika (Roman Griffin) ja hänen äitinsä (Scarlett Johansson). Aikakauden lisäksi tarinasta tekee mielenkiintoisen se, että Jojon paras ystävä on mielikuvitusversio Hitleristä – jota esittää siis Waititi itse.

Kuulostaa piristävän kahjolta elokuvalta. Ikävä kyllä Jojo Rabbitin ensi-illan ajankohdasta ei ole vielä tietoa, mutta eiköhän elokuva vuodelle 2019 valmistu.

(Uutisen pääkuva elokuvasta Perikato, 2003)