Uusimmat

Kuva: Taru sormusten herrasta -elokuvien tähdet tulivat apuun, kun Mahtisormukset-sarja joutui rasistien kohteeksi

08.09.2022 13:52 Muropaketin toimitus

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarja on joutunut maalituksen kohteeksi.

Amazonin Prime Videossa viime perjantaina alkanutta Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjaa on haukuttu netissä äänekkäästi. Sarjan on katsottu oksentavan sateenkaaria ja herätyskelloja J. R. R. Tolkienin kirjoitusten päälle, kun mukana on muitakin kuin valkoihoisia hahmoja.

Aikaisemmin tällä viikolla myös Elon Musk yhtyi kriitikkolaumaan ja julisti Tolkienin kääntyvän haudassaan Mahtisormusten takia.

”Tolkien kääntyy nyt haudassaan” – Elon Musk haukkui Mahtisormukset-tv-sarjan, jossa ”kaikki miehet ovat pelkureita tai mulkeroita”

Osa Mahtisormusten keräämästä palautteesta on pysynyt asiallisena, mutta mukana on ollut myös rasistiseksi luettavaa materiaalia, ja myös naisviha on nostanut taas päätään.

Nyt Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogian (2001-2003) näyttelijät ovat ottaneet kantaa Mahtisormusten keräämään kritiikkiin. Hobitteja näytelleet Elijah Wood, Billy Boyd ja Dominic Monaghan julkaisivat Twitterissä kuvan, jossa he korostivat monimuotoisuuden tärkeyttä saatetekstillä: ”Olette kaikki tervetulleita tänne”.

Myöhemmin myös Sean Astin otti kantaa aiheeseen omalla kuvallaan.

Myös Mahtisormusten tekijät ovat itse ilmaisseet Twitterissä yhteisesti kantansa: minkäänlaista ihonväriin liittyvää rasismia, uhkailua, häiriköintiä tai hyväksikäyttöä ei hyväksytä.

Amazon joutui viivyttelemään Mahtisormusten arvioiden vapauttamista viime viikonloppuna, kun häiriköt olivat jonossa Prime Videon ovella odottamassa, milloin he pääsevät lyttäämään uutuussarjan, luonnollisesti edes katsomatta sitä ensin.

Amazon joutui viivyttämään uuden Taru sormusten herrasta -sarjansa arvioita trollien takia

Muropaketin gallupissa useimmat sivustomme lukijat ovat pitäneet uutuussarjasta ainakin jossain määrin – vain 21 prosenttia on antanut Mahtisormuksille tähän mennessä yhden tähden.

Gallup | Mitä pidit Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -tv-sarjan aloituksesta?