Laura Birn esittää Applen jättisarjassa 20 000 -vuotiasta androidia – ”En ole koskaan ollut scifiin kallellaan”

30.11.2021 10:41 | Muropaketin toimitus

Applen Foundation on vuoden suurimpia uutuussarjoja, ja suomalaisella Laura Birnillä siinä iso rooli.

Muropaketin tuoreessa haastattelussa Eto Demerzeliä, 20 000 vuotta elossa ollutta kyborgia. esittävä Laura Birn kertoo, ettei hän ollut lukenut Isaac Asimovin Säätiö-kirjoja hakiessaan roolia niiden pohjalta tehdyssä Foundation-sarjassa.

”En ole koskaan ollut scifi-orientoitunut, eikä Säätiö ollut tuttu. Isaac Asimovin nimen olin kuullut, mutta kysyin isältäni että kukas tämä oikein olikaan. Hän oli tietysti asiasta aivan innoissaan. Kirjoja lukiessani tajusin niiden sovittamisen sarjaksi olevan todella vaikeaa. Kaikkien miellyttäminen ei ole mahdollista, eikä edes kiinnostava lähtökohta, ei tässä sarjassa tai missään taiteessa”, Birn pohti.

”Rakastan sarjan luoja David S. Goyerin pieteettiä ja intohimoa, sekä hänen uskallustaan tarttua projektiin, joka ei taatusti kelpaa jokaiselle Säätiö-fanille. Kirjoissa hahmot ovat järjestäin valkoisia keski-ikäisiä miehiä, jotka keskustelevat vallasta, ihmiskunnan tulevaisuudesta ja yksilön mahdollisuuksista vaikuttaa historian kulkuun. Ne ovat universaaleja kysymyksiä, joten tietysti nykyversiossa on mukana myös naisia ja ei-valkoihoisia hahmoja.”

Laura Birnin laajan haastattelun voi lukea täältä:

Haastattelu | Laura Birn nousi Foundation-scifi-sarjan fanisuosikiksi – ”En muista nähneeni tällaista hahmoa aiemmin”

Foundationin ensimmäinen tuotantokausi löytyy nyt kokonaisuudessaan Apple TV+:sta.

Arvostelu | Uusi Foundation-tv-sarja vain raapaisee scifi-klassikon pintaa, mutta näyttää kertakaikkisen upealta

Muropaketin uusimmat