Uusimmat

Leffafanin parhaat kaverit ovat myös tänä kesänä Yle Teema ja Yle Areena

08.05.2019 11:00 Muropaketin toimitus

Yle Teeman – ja Areenan kesän 2019 kattaukseen kuuluu melkoinen määrä laatuelokuvia.

Olemme todenneet saman asian useamman kerran, mutta suomalaisille elokuvafaneille paras suoratoistopalvelu on edelleen Yle Areena. Vaikka mukana onkin jonkin verran uusintoja esimerkiksi mestariohjaajilta kuten Jacques Tati ja Akira Kurosawa, niin Teeman ja Areenan kesän 2019 kattaukseen kuuluu melkoinen määrä laatuelokuvia.

Teema kertoo kesän tarjonnastaan seuraavaa:

”Teema esittää kesällä mm. lännenfilmejä lauantaisin, Jerry Lewisin komedioita ja Jean Cocteaun klassikkoja. Lisäksi Teemalauantaiden ja Teeman elokuvafestivaalin pitkiä dokumentteja uusintoina tiistai-illoissa, italialaista elokuvaa, pride-teemaa ja kuulentoja Apollo 11 -merkkivuoden kunniaksi!”

He hehkuttavat syystäkin erikseen myös Teeman kesän olevan länkkärikesä. Kaikki tarjolle tulevat westernit on listattu täällä.

Kesän koko tarjonta löytyy jumalattoman pitkänä litaniana täältä.

Pikaisen vilkaisun perusteella bongasimme listalta vain kolme elokuvaa, jotka eivät jää Areenaan katsottaviksi tv-esityksen jälkeen, vaan ne nähdään myös netin puolella vain suorina lähetyksinä.

Leffasuosituslistauksesta tulisi myös niin pitkä litania, että sitä on tässä ehkä turha julkaista, joten mainitaan vaan muutama teos jotka todellakin kannattaa katsoa:

  • Jos… Areenassa 14 päivää (If…, Britannia 1968). Brittiklassiko joka voitti Cannesin elokuvafestivaalin pääpalkinnon tasan 50 vuotta sitten eli toukokuussa 1969. Pääosassa nuori Malcolm McDowell.
  • Leviathan (12) Areenassa 14 päivää (Leviafan/Venäjä 2014). Yksi viime vuosien parhaista venäläiselokuvista.
  • Coherence (12) Areenassa 30 päivää (USA 2013). James Wardin tieteisjännäri, jossa pieni illallisseurue joutuu Los Angelesissa arvoituksellisten ja yhä pelottavampien tapahtumien keskelle, kun komeetta ohittaa maapallon ja rinnakkaiset maailmankaikkeudet alkavat myllertää.
  • Kaunotar ja hirviö (7) Areenassa 7 päivää. Se paras elokuvaversio. Fantasiaelokuvan mestarin Jean Cocteaun maaginen ja kaunis klassikko hirviöstä, joka vangitsee kaunottaren linnaansa ensin rangaistukseksi ja sitten rakkaudesta. Pääosissa Jean Marais ja Josette Day. (La belle et la bête, Ranska 1946)
  • Trumbo (7) Areenassa 14 päivää (USA 2015)- Vuonna 1947 Hollywoodissa alkoivat laajat kommunistivainot. Käsikirjoittaja Dalton Trumbo oli yksi tekijöistä, joka joutui mustalle listalle ja tuomittiin vankilaan. Trumbo jatkoi töitä salanimellä. Ohjaus Jay Roach. Pääosissa Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Louis C.K., Elle Fanning ja John Goodman.
  • Sils Marian pilvet (7) Areenassa 30 päivää. Tässä nähdään yksi Kristen Stewartin Twiligh-leffojen jälkeisistä hienoista roolisuorituksista. Filmitähteä pyydetään esiintymään nuoruutensa läpimurtonäytelmässä – mutta nyt keski-ikäisen naisen roolissa. Valmistautuessaan Alpeilla näytelmän roolit alkavat oudosti heijastua tähden ja hänen nuoren assistenttinsa elämään. Ohjaus Olivier Assayas. Pääosissa Juliette Binoche, Kristen Stewart. (Clouds of Sils Maria, Ranska 2014)

Kuva: Yle

Muropaketin uusimmat