Liam Neesonia kohtasi sanoinkuvaamaton tragedia vuonna 2009 – Sen jälkeen Taken-näyttelijä on tehnyt elokuvia kuin riivattu

13.08.2020 11:46 | Muropaketin toimitus

Verkkolehti Vulturen tuore katsaus Liam Neesonin uraan on pysäyttävää luettavaa.

IMDb:n mukaan Liam Neeson teki 2010-luvulla lähes 40 erilaista elokuvaroolia ja huomattavan määrän televisiosarjaesiintymisiä vielä niiden päälle. Näyttelijän tahti on ollut hillitön, ja väkisinkin mieleen on noussut kysymys siitä, miksi Neeson on parkkeerannut itsensä niin sinnikkäästi kameran eteen.

Vulturen tuore artikkeli The Agony of Liam Neeson, Action Star avaa Taken-tähden elämäntilannetta ja uraa. Toimittaja Bilge Ebirin kantava ajatus on, että Neeson on hukuttanut henkilökohtaisen elämänsä surut työhönsä.

Ja surua Neesonin elämässä onkin riittänyt.

Näyttelijän vaimo Natasha Richardson joutui vuonna 2009 hiihto-onnettomuuteen ja vaipui sen seurauksena koomaan. Neeson vieraili ahkerasti aivokuolleen puolisonsa luona, kunnes joutui lopulta tekemään päätöksen elintoimintoja ylläpitävien laitteiden irrottamisesta. Richardsonin kuoleman jälkeen Neeson jatkoi vierailujaan joka viikko vaimonsa haudalla, ja on puhunut menetyksestään avoimesti myös julkisesti. Samalla Neeson on kertonut lääkinneensä suruaan alkoholilla ja paineista jatkaa elämää pariskunnan lasten kanssa yksin.

Vulturen artikkelia varten ei Liam Neesonia ole haastateltu, mutta voimme silti suositella sen lukemista. Vaikka kaikki Ebirin päätelmät eivät pitäisikään paikkaansa, tarjoaa juttu uuden näkökulman Neesonin työtahtiin ja tuotantoon. Samalla kirjoitus muistuttaa siitä, että ihmisiä Hollywoodin tähdetkin ovat.