Uusimmat

Lost-sarjan kulisseista paljastui pahemman luokan törkyä – “Minä epäonnistuin”, tuskaili tuottaja-käsikirjoittaja Damon Lindelof

31.05.2023 19:30 Muropaketin toimitus

J.J. Abramsin, Damon Lindelofin ja Jeffrey Lieberin luoma Lost jatkui kuuden tuotantokauden ajan vuosina 2004-2010.

Lost-sarjan tekijät joutuvat vastaamaan syytöksiin, mitä suositun scifi-sarjan kulisseista on paljastunut.

Vanity Fairin laajassa artikkelissa useat sarjan teossa mukana olleista käsikirjoittajista ja näyttelijöistä ovat kommentoineet sarjan toksista ja rasistista ilmapiiriä. Esimerkiksi Michael Dawsonia sarjan kahdella kaudella esittänyt Harold Perrineau kertoo, että näyttelijöistä valkoihoisia kohdeltiin sankarihahmoina, kun taas värilliset näyttelijät jätettiin taustalle.

“Tuli nopeasti selväksi, että minä olin vain sarjan musta kaveri, Daniel Dae Kim oli sarjan aasialainen kaveri. Ja sitten meillä oli Jack ja Kate ja Sawyer”, Perrineau kommentoi.

(Jackia sarjassa esitti Matthew Fox, Katea Evangeline Lilly ja Sawyeria Josh Holloway.)

Samaan yhtyy myös yksi käsikirjoittajista, jonka mukaan tuottajien asenne oli, “ettei kukaan välitä näistä muista hahmoista. Antakaa heille vain jotain kohtauksia toisella rannalla.”

Useiden tekijöiden mukaan sarjan showrunnereina toimineet Damon Lindelof ja Carlton Cuse “eivät välittäneet tai jopa rohkaisivat” tällaiseen, rasistiseen ja myrkylliseen ilmapiiriin sarjan kulisseissa.

Lindelof itse pistää tapahtuneen kokemattomuuden piikkiin.

“Olin totaalisen kokematon johtajana ja ihmisenä, jonka olisi pitänyt luoda turvallinen ilmapiiri luovalle prosessille. Epäonnistuin täysin”, Lindelof kommentoi.

Hän kertoo ajatelleensa tuolloin naivisti, että riittäisi, kun porukassa on yksi tai kaksi sellaista, jotka “eivät näytä täysin samalta kuin hän”.

Tuottaja myös kommentoi esimerkiksi Perrineaun olleen aivan oikeassa siinä, että hänen hahmonsa jäi epäreilusti valkoihoisten hahmojen jalkoihin.

Koko laaja artikkeli on luettavissa Vanity Fairista ja yhteenveto Varietystä.

Lostin kaikki kuusi kautta ovat katsottavissa suoratoistossa Disney+:ssa.