Maailman ärsyttävin lastensarja on saamassa uusia jaksoja – “Oon nelivuotias, oppimaan innokas…”

29.06.2022 11:59 Muropaketin toimitus

Kaapo

Juoskaa vuorille! Kaapo tulee taas.

Muropaketin empiiriset tutkimukset siitä, mikä lastenohjelmista on kaikkein pahiten hermoille käyvää kuonaa, ovat jatkuneet jo kuutisen vuotta. Ja listan kärjessä on edelleen Pikku Kakkosesta ja Yle Areenasta tuttu Caillou eli Kaapo.

Hetken aikaa vaikutti jo siltä, että Kaaposta päästäisiin eroon, kun vuonna 1997 alkaneen animaatiosarjan kerrottiin tulleen tiensä päähän vuonna 2010.

Mutta mikäs pahan tappaisi.

Ensin Kaapo saapui YouTubeen vuonna 2016 minijaksojen merkeissä, ja nyt TVLine kertoo uuden Kaapo-sarjan olevan tekeillä. Luvassa on peräti 52 uutta jaksoa, joista jokainen kestää 11 minuuttia. Luvassa on siis lähes 10 tuntia lisää tuskaa.

Eikä siinä vielä kaikki: luvassa on vielä viisi 44 minuutin spesiaalijaksoa, jotka keskittyvät jouluun, halloweeniin, kesälomaan, kiusaamiseen ja perheeseen.

Ai tätä auvoa!

Uuden sarjan myötä Kaapo on saanut myös uuden ilmeen. Jatkossa ikuisesti nelivuotias ja oppimaan innokas (argggghh!) pikkupoika näyttää tältä:

Kaapo

Animaatiosarjan päätähti on utelias nelivuotias Kaapo, jolla jokainen päivä on uusi seikkailu ja uuden oppimisen paikka. Joskus iskee itkupotkuraivari, kun aina ei saa tehdä niin kuin haluaa. Kaapo elelee turvallisesti isän, äidin ja pikkusiskonsa, Roosan kanssa rauhallisella seudulla sinisessä talossa, ja usein myös Ukki ja Mummi ovat läsnä Kaapon arjessa. Kanadalainen sarja perustuu kirjoihin, jotka on kirjoittanut Christine L’Heureux ja kuvittanut Hélène Desputeaux.