Uusimmat

Maailman isoimmat katastrofielokuvat ohjannut Roland Emmerich ei piitannut Netflixin Don’t Look Upista: “Se tuskin vaikuttaa ihmisiin mitenkään”

01.02.2022 09:08 Muropaketin toimitus

Roland Emmerichin Moonfall-elokuva saa ensi-iltansa helmikuun lopussa.

Katastrofileffoistaan tunnettu ohjaaja Roland Emmerich promoaa The Hollywood Reporterin jutussa uutta Moonfall-elokuvaansa, mutta kertoo myös mielipiteensä Netflix-hitti Don’t Look Upista.

Adam McKayn ohjaama Don’t Look Up on jakanut mielipiteet. Emmerich on yksi niistä, joka ei leffasta välittänyt.

– Esimerkiksi The Day After Tomorrow oli edellä aikaansa, mutta minusta tuntuu, ettei Don’t Look Upilla ole oikein mitään vaikutusta katsojiin. Ihmisiä pitää pelotella oikein kunnolla, jotta sanoma menee perille. Don’t Look Upin lopussa hahmot vain istuvat kaikessa rauhassa syömässä ja siinä kaikki. Perään vielä yksi hauska Meryl Streepin kohtaus. En juurikaan piitannut leffasta. Paljon isoja staroja sun muuta, mutta.. njääh, Emmerich sanoo.

Muropaketin arvostelussa Don’t Look Up sai kolme tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”McKay hakee elokuvallaan selkeästi Dr. Strangelove -tunnelmia. Erikoisesti maskeeratut hahmot hassuine hiuksineen suoltavat vakavalla naamalla dialogia, jonka on määrä muistuttaa meitä, kuinka sekaisin ihmiset nykyisin ovat. Yhdysvaltain hallituksen sotahuoneessa tehdään väärien ihmisten toimesta päätöksiä, joissa ei ole mitään järkeä, kaikki vääriä ja väärään aikaan. Kuulostaa paljolti Stanley Kubrickin mestarilliselta satiirilta vuodelta 1964, mutta ei samoihin sfääreihin kuitenkaan yllä.”

Arvostelu | Leonardo DiCaprion ja Jennifer Lawrencen Netflix-leffa Don’t Look Up haluaisi olla 2020-luvun Dr. Strangelove

Emmerichin ohjaama Moonfall saa Suomessa ensi-iltansa 25. helmikuuta. Sen virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Massiivisten katastrofielokuvien grand old man Roland Emmerich (Independence Day, White House Down, 2012) ei petä ryskettä ja räjähtelyä janoavaa katsojaa tälläkään kertaa. Maapallo on tuhoutumisuhan alla, sillä Kuu on kiepsahtanut pois kiertoradaltaan ja syöksymässä kohti kotiplaneettaamme. Ihmiskunnan tulevaisuus on enää hiuskarvan varassa, kun Nasan johtaja ja entinen astronautti Jo Fowler (Halle Berry), lyöttäytyy yhteen astronautti Brian Harperin (Patrick Wilson) ja salaliittoteoreetikko K.C. Housemanin (John Bradley) kanssa pelastaakseen maailman tuholta.”