Mad Max: Fury Roadin ohjaaja haastoi Warner Brosin käräjille maksamattomista palkkioista

14.11.2017 17:19 | Muropaketin toimitus | 1

Warner Bros ei ole Mad Max: Fury Roadin ohjaajan George Millerin mukaan hoitanut sovittuja maksuja kuten on sovittu, joten seuraavaksi asiaa käsitellään oikeudessa.

Erinomaisen toimintaelokuvan Mad Max: Fury Roadin ohjannut George Miller on polttanut hihansa. Australialainen A Sydney Morning Herald -julkaisu osaa kertoa, että Miller on haastanut Warner Bros -elokuvastudion käräjille yli 7 miljoonan dollarin maksuista, jotka Warner Bros on velkaa Millerin Kennedy Miller Mitchell -tuotantoyhtiölle. Kyse on siitä, kumpi taho on vastuussa Fury Roadin budjetin ylityksestä.

Käräjiä käydään Yhdysvaltojen sijaan Australiassa, jonne Millerin tuotantoyhtiö on rekisteröity.

”Warner Brosin laskelmien mukaan Fury Road ylitti budjettinsa. Jos nämä laskelmat pitävät paikkansa, ei Warner Bros ole velvollinen maksamaan Kennedy Miller Mitchell -tuotantoyhtiölle mitään. Kennedy Miller Mitchell väittää, että Warner Bros teki päätöksiä jotka aiheuttivat merkittäviä muutoksia ja viivästytti Fury Roadin valmistumista aiheuttaen lisäkuluja, jotka Warner Bros virheellisesti merkitsi laskelmiinsa budjetin ylittämiseksi. Jos nämä kulut sivuutetaan, Kennedy Miller Mitchellin mukaan Fury Road alitti sille asetetun budjetin”, lausui tuomari David Hammerschlag.

Miller kertoo tiedotteessa, kuinka kaikesta kovasta työstä ja elokuvan menestyksestä huolimatta Warner Bros ei kunnioita tehtyjä sopimuksia.

”Yksinkertaisesti sanottuna Warner Bros on meille velkaa suuria summia siitä kovasta ja tuskallisesta työstä, joka kesti yli 10 vuotta, että saimme Fury Roadin tehtyä. Se työ sai aikaan maailmanlaajuisesti menestyneen elokuvan. Tekisimme mieluummin elokuvia Warner Brosin kanssa sen sijaan, että taistelemme tästä asiasta, mutta yli vuoden kestäneiden neuvotteluiden jälkeen emme ole löytäneet yhteistä säveltä ja olemme pakotetut ratkaisemaan asian oikeudessa”, sanoo Miller.

Warner Bros on vastannut sanomalla olevansa eri mieltä ja olevansa valmis puolustamaan kantaansa voimakkaasti.

Mad Max: Fury Roadin noin 150 miljoonan dollarin tuotanto alkoi vuonna 2012, mutta lukuisten viivytysten ja uudestaan kuvattujen kohtausten vuoksi sitä ei julkaistu kuin kolme vuotta myöhemmin vuonna 2015. Se tienasi globaalisti yli 378 miljoonaa dollaria ja on kriitikoiden ylistämä. Elokuva sai osakseen 10 Oscar-ehdokkuutta joista se voitti kuusi, kuten esimerkiksi vuoden parhaan elokuvan Oscar-pystin.

Elokuvalle on kaavailtu ainakin kahta jatko-osaa, joissa olisi mukana ensimmäisestä leffasta tutut Tom Hardy ja Charlize Theron. Lisäksi on huhuttu, että Milleriä olisi pestattu ohjaamaan muita Warner Brosin tuottamia elokuvia. Millerillä ja Warner Brosilla on takanaan pitkällinen yhteistyö, sillä Warner Bros toimi Mad Max 2:n levittäjänä.

Muita Millerin Warner Brosille tekemiä elokuvia ovat Twilight Zone: The Movie, Mad Max Beyond Thunderdome, The Witches of Eastwick sekä kaksi Happy Feet -elokuvaa.