Margot Robbien elokuvasta tuttu näyttelijä haki BlacKkKlansman-elokuvasta Jasper Pääkkösen roolia – sai lopulta tyytyä pienempään sivuosarooliin

08.11.2018 07:10 Muropaketin toimitus

Suomessa yli 200 000 katsojaa keränneessä BlacKkKlanmanissa esitti sivuosaa näyttelijä, joka havitteli aluksi Jasper Pääkkösen näkyvämpää roolia.

BlacKkKlansmanissa Invanhoe-natsia esittänyt Paul Walter Hauser (alla olevassa kuvassa oikealla) on kertonut Flickering Myth -sivustolle halunneensa alun perin näytellä Jasper Pääkkösen roolihahmoa. Vaikka Spike Lee valitsi Pääkkösen Felix Kendricksoniksi, teki myös Hauserin roolisuoritus ohjaajaan niin kovan vaikutuksen, että myös tämä pääsi mukaan elokuvaan.

”Ollakseni täysin rehellinen, hain roolia, jonka Jasper Pääkkönen sai. Siis Felixiksi. Kävin koekuvauksissa, mutta Jasper sai sen. Spike sanoi sitten, että hän haluaa myös Paulin mukaan, teen hänestä apulaisen”, Paul Walter Hauser paljasti.

Ennen BlacKkKlansmania Hauser oli ehtinyt näytellä muun muassa Kingdom-tv-sarjassa ja Margot Robbien tähdittämässä I, Tonya -elokuvassa. Järin tunnetusta näyttelijästä ei siis ole kyse, vaikka Hauserilla jenkkinäyttelijänä Jasper Pääkköstä enemmän kansainvälisiä rooleja onkin ansioluettelossaan.

BlacKkKlansman pyörii edelleen Suomen elokuvateattereissa. Blu-raylla, dvd:llä ja digitaalisesti elokuva julkaistaan tammikuussa 2019.