UUSIMMAT

Mark Hamill ei esitä Luke Skywalkeria enää koskaan – ja Star Wars -tähdella on siihen hyvä syy

13.05.2020 07:47 | Muropaketin toimitus

Mark Hamill jätti Luke Skywalkerin taakseen joulukuussa ensi-iltansa saaneen ja vastikään kotiteattereihin julkaistun Star Wars: The Rise of Skywalkerin merkeissä.

Entertainment Weeklylle antamassaan haastattelussa Mark Hamill totesi, että vaikka hän rakasti Luke Skywalkerin esittämistä, tuli hahmon tarina selvästi päätökseen The Rise of Skywalkerissa.

”Minulla oli alku, keskikohta ja loppu. […] Jäähyväiseni hahmolle nähtiin Episode IX:ssa, ja ne olivat katkeransuloiset. Rakastan kaikkia noita ihmisiä, ja olen vahvasti kiintynyt Georgeen [Lucas] ja hänen luomiin hahmoihin. Olen täynnä kiitollisuutta siitä, mitä Star Wars on antanut minulle ja uralleni, mutta en halua olla ahne. On niin paljon tarinoita kerrottavana ja hienoja näyttelijöitä kertomaan ne, eivät he tarvitse minua”, Hamill summasi tilanteensa.

Luke Skywalker palasi alkuperäisen Star Wars -trilogian (1977-1983) jälkeen valkokankaalle The Force Awakensissa (2015).

Merkittävämmin hahmo oli esillä katsojat vahvasti kahteen leiriin jakaneessa The Last Jedissä (2017). Esiintyminen The Rise of Skywalkerissa vuorostaan oli käytännössä vain pidennetty cameo.