UUSIMMAT

Tiesitkö: Yksi Hollywoodin suosituimmista näyttelijöistä melkein kuoli syyskuun 2001 terroristi-iskuissa – Oli jo hankkinut lipun WTC-torniin törmänneeseen koneeseen

12.11.2019 07:03 | Muropaketin toimitus

Sarjassamme mielenkiintoista nippelitietoa: Jos asiat olisivat menneet vuonna 2001 toisin, olisivat sekä ohjaaja-näyttelijä Seth MacFarlane että näyttelijä Mark Wahlberg kuolleet WTC-iskuissa, eikä TV5:n tiistai-illan elokuvaa olisi koskaan tehty.

Ted-ohjaaja Seth MacFarlanen ja Mark Wahlbergin piti olla alkuperäisten suunnitelmiensa mukaan American Airlinesin lennolla 11, jonka terroristit kaappasivat 11.9.2001. Boeing 767-223ER:n oli tarkoitus lentää Bostonista Los Angelesiin, mutta kone ohjattiinkin New Yorkiin ja lennettiin päin World Trade Centerin pohjoistornia tuhoisin seurauksin.

MacFarlane myöhästyi koneesta Bostonissa, eikä päässyt enää sen kyytiin. Wahlberg puolestaan päätti jättää jo hankitun lipun käyttämättä, ajaa New Yorkiin ja lentää Kaliforniaan myöhemmin. Sattuman oikusta Hollywood-tähdet selvisivät Yhdysvaltain mustasta päivästä ehjin nahoin.

Myöhemmin Mark Wahlberg kommentoi WTC-iskuja toteamalla, että jos hän olisi sittenkin päätynyt koneen kyytiin, eivät terroristit olisi onnistuneet aikeissaan. Kommentista seurasi tietenkin kohu, ja Wahlberg sai pyytää asiaa nöyrästi anteeksi.

Vuonna 2012 valmistunut Ted nähdään TV5:llä tänään kello 22.05 alkaen. Alla elokuvan traileri.