Marvel Studiosin elokuvia voi katsoa Disney+:sta IMAX-versioina tästä viikosta lähtien

09.11.2021 15:23 Muropaketin toimitus

Osasta elokuvia tehdään nykyisin eri versioita eri kuvasuhteilla. Näin on tehty myös useista Marvel-elokuvista, ja muutaman päivän kuluttua niistä on kotikatsomoissa nähtävissä uudet, laajennetun IMAX-kuvasuhteen versiot.

IMAX-tuotettujen elokuvien kuvasuhde (1,43:1) poikkeaa merkittävästi tavallisten elokuvateatteriversioiden kapeammasta kuvasuhteesta (2,39:1). Nyt Disney+ -palveluun tulee tähän väliin tarjolle laajennettu IMAX -kuvasuhde (IMAX Enhanced). Se ei kuitenkaan ole läheskään yhtä neliskanttinen kuin varsinainen IMAX-kuvasuhde, vaan siinä käytetty 1,90:1-kuvasuhde on mukautettu paremmin kotiruutuja palvelevaksi. Disney+ toteaakin uuden kuvasuhteen kasvattavan kuvan pinta-alaa aiemmista versioista 26 prosentilla.

Laajennettu IMAX -kuvasuhde tulee 12. marraskuuta Disney+ -palvelussa saataville 13 Marvel-elokuvaan, Kuten esimerkiksi Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings, Black Widow ja Iron Man.

Tulevaisuudessa Disney+ on tuomassa parannusta myös äänipuolelle. Nykyisin käytössä olevat Dolby Atmos -tilaäänet saavat myöhemmin rinnalleen myös IMAX-optimoidut DTS-tilaäänet.

Muropaketin uusimmat