Uusimmat

Meghan Markle syyttää Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuvia rasismista

06.10.2022 14:00 Muropaketin toimitus

Kill Bill -elokuvien Lucy Liu ei ole rasismisyytteiden kanssa samaa mieltä.

Uusimmassa Archetypes-podcastissaan Meghan Markle kommentoi elokuvien esittämiä rodullisia stereotypioita ja syyttää samalla muun muassa Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuvia rasismista. Hänen mielestään Kill Bill -elokuvat esittävät aasialaiset naiset vääränlaisessa, hyvin stereotyyppisessä valossa.

“Elokuvat kuten Austin Powers ja Kill Bill esittävät aasialaiset naiset usein seksualisoituneessa tai yliaggressiivisessa valossa. Eikä kyseessä ole vain nämä kaksi esimerkkiä, on paljon muitakin… Tämä on uponnut osaksi viihdettämme. Mutta tämä toksinen, aasialaista alkuperää olevien naisten stereotyypittäminen, se ei pääty pelkästään lopputeksteihin”, Markle kommentoi (Varietyn kautta).

Vieraana Marklella on “dragon lady” -stereotypiaa tutkinut Nancy Wang Yuen, joka kertoo omasta kokemuksestaan, missä hänelle huudeltiin lentokentällä Full Metal Jacket -elokuvan inspiroimana “Me so horny” -kommentteja.

Kill Bill ei kuitenkaan ehkä ole varsinaisesti paras esimerkki dragon lady -stereotypiasta. O-Ren Ishiin hahmoa esittänyt Lucy Liu on ainakin asiasta eri mieltä.

“Kill Billissä nähdään kolme muuta naispuolista ammattitappajaa Ishiin lisäksi. Miksi Uma Thurmania, Vivica A. Foxia tai Daryl Hannahia ei kutsuta dragon ladyksi? Voin vaan arvella, että tämä johtuu siitä, että he eivät ole aasialaisia”, Liu kommentoi aiemmassa haastattelussaan.