Uusimmat

Mestariteos vai kriitikoiden rakastamaa roskaa? – Illalla tv:ssä Batman-tähden elokuva, joka jakaa katsojat varmasti kahteen leiriin

25.09.2019 12:36 Muropaketin toimitus

Terrence Malick on ohjaaja, jonka elokuvat jakavat katsojat vahvasti kahteen leiriin, eikä varmaan mikään Malickin elokuva ole kerännyt yhtä paljon haukkuja kuin vuoden 2016 Knight of Cups.

Knight of Cupsin pääosissa nähdään Christian Bale, Cate Blanchett ja Natalie Portman.

Jo elokuvan virallinen juonikuvaus tekee selväksi, että tämä teekuppi ei ole kaikkien mieleen:

”Olipa kerran prinssi, jonka isä, idän kuningas, lähetti Egyptiin etsimään helmeä. Mutta kun prinssi saapui perille, hänelle tarjottiin juomaa. Juotuaan hän unohti olevansa kuninkaan poika, unohti helmen ja vaipui syvään uneen. Rickin isä tapasi kertoa hänelle tätä tarinaa, kun hän oli lapsi. Rick on nyt käsikirjoittaja ja asuu Santa Monicassa. Hän kaipaa jotain muuta, jotain enemmän, tietämättä kuitenkaan mitä, tai miten löytää sen. Rickyn veljen Billyn kuolema varjostaa hänen elämäänsä. Hänen isänsä puolestaan tuntee syyllisyyttä Billyn kuolemasta. Toinen veli, epäonninen Barry, on juuri muuttanut Los Angelesiin lapsuudenmaisemistaan Missourista. Rick on auttanut häntä pääsemään takaisin jaloilleen. Rick etsii pakokeinoa naisista. Della, Nancy, hänen ex-vaimonsa, malli nimeltä Helen, Elizabeth, jonka hän saattoi raskaaksi, strippari nimeltä Karen ja Isabel, nuori nainen, joka auttaa häntä eteenpäin. Naiset näyttävät tietävän enemmän kuin hän. He tuovat hänet lähemmäs kaiken sisintä, lähemmäs mysteeriä. Mikään ei tunnu toimivan. Juhlat, flirttailu, ura, mikään ei tyydytä. Ja silti jokainen nainen, jokainen mies, jonka hän on tavannut elämänsä aikana, on toiminut hänelle kuin oppaana. Tie itään aukeaa hänen edessään. Lähteekö hän matkaan? Pettääkö rohkeus? Pysyykö hän hereillä? Vai antaako hän sen olla vain ohimenevää unta? Matka on vasta alkanut.”

Knight of Cupsia on helppo tituleerata pahimman luokan ”taidepaskaksi”, ja moni on niin myös tehnyt. Edes kaikki Malickin fanit eivät ole olleet elokuvasta innoissaan, kuten vaikkapa Rotten Tomatoesista käy hyvin selväksi.

Hero esittää Knight of Cupsin tänään kello 21.00 alkaen.

Alla maistiaiseksi elokuvan traileri.