Michael Fassbender uuden Alien-elokuvan kohukohtauksesta: ”En ottaisi sitä niin tosissani”

19.10.2017 08:52 | Muropaketin toimitus

Alien

Uusimmassa Alien-elokuvassa eniten kiitosta keräsi kahta hahmoa esittäneen Michael Fassbenderin roolisuoritus.

Prometheuksessa (2012) Alienin maailmaan astunut Michael Fassbender esitti Alien: Covenantissa (2017) kahta androidia: Davidia ja Walteria. Elokuvan eniten puhuttaneessa kohtauksessa ihmiskuntaa vastaan kääntynyt David suutelee hämmentynyttä Walter-”veljeään”.

Michael Fassbender on saanut kuulla kohtauksesta paljon palautetta, mutta hänen nähdäkseen hommassa ei ollut mitään erikoista.

”Olin yllättynyt kohtauksen saamasta huomiosta, koska en sitä tehdessäni miettinyt asiaa juurikaan, mutta tietenkin ihmiset haluavat kysyä siitä. Se on ihan ok, eikä haittaa minua yhtään. En itse suhtaudu hommaan niin vakavasti. Tietenkin teen työni parhaan mukaan ja laitan itseni täysin likoon, mutta ei tuo kohtaus ole mitään sellaista, mihin pitää suhtautua täysin tosissaan”, Fassbender totesi Vulture-sivustolle.

”Kun olen tehnyt elokuvan, minusta tuntuu aina, ettei se enää kuulu minulle. Se on sen jälkeen julkista omaisuutta. Ihmiset saavat poimia siitä mitä haluavat. Jokainen tulkitsee asioita omasta näkökulmastaan, ja he ovat oikeassa näkemyksissään. Sillä mitä elokuvalla aluksi tarkoitettiin, ei ole enää väliä. Se ei kuulu enää kenellekään”.

Alien: Covenant menestyi elokuvateatterikierroksellaan kohtalaisesti: vajaan sadan miljoonan dollarin budjetilla tehty tieteiskauhuelokuva keräsi 240 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Ridley Scott on jo kertonut haluavansa jatkaa Alien-elokuvien tekemistä – ja keskittyä jatkossa xenomorphien sijaan tekoälyn tutkimiseen. Mikäli lisää Alienia on siis luvassa, on todennäköistä että Michael Fassbender jatkaa roolissaan.