”Miten v-tussa Donald Trumpista tuli USA:n presidentti?”, kysyy Bowling for Columbinesta tuttu Michael Moore uuden dokumenttinsa trailerissa

10.08.2018 08:29 | Muropaketin toimitus

Vallan vahtikoirana ja viihteellisenä dokumentaristina tunnettu Michael Moore on ottanut tähtäimeensä Yhdysvaltain istuvan presidentin. Nyt uudesta Fahrenheit 11/9 -dokumentista on julkaistu ensimmäinen traileri.

Bowling For Columbinesta, Fahrenheit 9/11:sta ja Sickosta tutun Michael Mooren uudessa dokumentissa tarkastellaan, miten Donald Trumpista oikein tuli vaalivoittaja ja mitä Pohjois-Amerikassa ja muualla maailmassa on sen jälkeen tapahtunut.

Dokumentin ajatus tiivistyy hyvin Mooren trailerissa esittämään “How the fuck did this happen?” -kysymykseen (”Kuinka vitussa näin pääsi käymään”).

Kotimaassaan Fahrenheit 11/9 saa ensi-iltansa syyskuun lopulla. Elokuvan saapumisesta Suomeen ei ole vielä tietoa. 2000-luvun alussa Michael Mooren elokuvat pääsivät valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen ja keräsivät erinomaisia katsojamääriä meilläkin. Myös vuonna 2015 valmistunut Where to Invade Next nähtiin täkäläisillä valkokankailla (arvatenkin Suomi-kohtausten takia), mutta sen katsojaluvut jäivän hyvin vaatimattomiksi esimerkiksi Bowling for Columbineen verrattuna.

Muropaketin uusimmat