UUSIMMAT

Mies ja alaston ase -elokuvien tekijät tekevät seuraavaksi komediasarjan Nordic Noirista

22.09.2022 18:00 Muropaketin toimitus

Suomalaislähtöisenä tuotantona ja yhteistyössä David Zuckerin ja Pat Proftin kanssa tekeillä oleva sarja parodioi nordic noir -genreä.

Suomi on ollut viime aikoina näyttävästi esillä Varietyn uutisissa. Nyt lehti uutisoi, että Mies ja alaston ase- sekä Hei me lennetään -komedioiden tekijät David Zucker ja Pat Proft ovat lähteneet vastaaviksi tuottajiksi uuteen pohjoismaiseen sarjaan, jonka tuotantoyhtiönä toimii suomalainen Ilkkas’ Creative Studio.

Tekeillä on kymmenen jakson mittainen komediasarja nimeltä NoPoFo, joka parodoi nordic noir -genreä. NoPoFo on lyhenne sanoista Nordic Police Force ja antologiasarja seuraa kolmea sen agenttia, jotka koittavat selvittää pohjoismaisten psykopaattien tekemiä murhia.

Varietyn uutisen mukaan sarjan jaksot tapahtuvat eri Pohjoismaissa ja niissä nähdään vaihteleva näyttelijäkaarti.

Sarjan käsikirjoittajina toimivat koomikoinakin tunnetut Mika Eirtovaara ja Riku Suokas sekä käsikirjoittaja Heikki Syrjä. Luovaan tiimiin kuuluvat myös muun muassa Ilkka Hynninen ja Ilkka Rahkonen.

Hynnisen mukaan nordic noir on uskomattomine rikoksineen ja synkkyyksineen suoranainen lahja parodialle:

“Minulle on todellinen mysteeri, ettei sen komediapotentiaalia ole tajuttu aiemmin.”

“Oli mahtavaa olla yhteistyössä sellaisten käsikirjoittajien ja tuottajien kanssa, jotka voivat kääntää nordic noirin komeaksi komedian kohteeksi”, Proft kommentoi.