Mies katsoi Päiväni murmelina -elokuvan joka päivä vuoden ajan – kertoi nyt, mitä oppi erikoisesta kokeilustaan

03.02.2023 15:10 Muropaketin toimitus

Vuonna 1993 julkaistussa Päiväni murmelina -elokuvassa Bill Murrayn esittämä säämies jää aikasilmukkaan ja joutuu elämään saman päivän uudestaan kerta toisensa jälkeen.

Elokuvantutkija Adam Daniel kirjoittaa The Guardianissa asettaneensa itsensä erikoiseen kokeiluun, missä hän katsoi Päiväni murmelina (Groundhog Day) -elokuvan joka päivä vuoden ajan.

Hän aloitti kokeilunsa koronasulkujen aikaan syyskuussa 2021. Ensimmäisen kuukauden aikana Daniel kertoo keskittyneensä pääasiassa elokuvan tarinankerrontaan ja pohtineensa siihen liittyviä kysymyksiä, kuten sitä, miten pitkään Bill Murrayn esittämä hahmo joutui olemaan aikasilmukassaan.

Pian hän huomasi keskittymisensä muuttuvan ja hän alkoi seurata sellaisia yksityiskohtia, mitä tavallinen katsoja ei välttämättä huomaisi. Hän jopa alkoi kehitellä omia taustoja elokuvan sivuhahmoille.

Puolivälissä iski tylsistyminen ja hän huomasi alkavansa luetteloida asioita. Viimeisten kolmen kuukauden aikana Daniel kuitenkin huomasi palaavansa alkuajan tutkivaan asenteeseen, missä hän keskusteli muiden elokuvan fanien kanssa erilaisista elokuvaan liittyvistä teorioista.

Lopputuloksena Daniel kertoo olevansa samaa mieltä elokuvantutkija Barbara Klingerin kanssa siitä, että elokuvasta voi tulla ystävä.

“Luulen, että nyt menee jonkin aikaa ennen kuin katson elokuvan uudestaan, mutta on lohduttavaa tietää, että se on olemassa kunhan olen taas valmis. Kuin vanha ystävä toivottamassa tervetulleeksi.”

Suomen suoratoistosta Päiväni murmelina löytyy tällä hetkellä Netflixistä ja C Moresta.