Uusimmat

Mikä oikein meni pieleen Hobitti-elokuvissa? Näyttelijän mukaan syypää sotkuun oli studio, ei Peter Jackson

05.04.2018 09:50 Muropaketin toimitus

J.R.R. Tolkienin romaaniin pohjautuva Hobitti-elokuvatrilogia syntyi tunnetusti tuskaisen urakoinnin merkeissä. Ainakin ohjaaja Peter Jackson ja Gandalfia esittänyt Ian McKellen olivat kovilla elokuvaa tehdessään. Nyt myös Óin-kääpiötä näytellyt John Callen on avautunut kokemuksistaan fantasiaseikkailun parissa.

Lindsay Ellisin YouTubessa julkaisemissa The Hobbit -videoissa A Long-Expected Autopsy ja Battle of Five Studios selvitetään, mikä oikein meni pieleen Hobitti-elokuvia tehtäessä.

Näyttelijä John Callenin mukaan suurin ongelma oli se, että Warner Bros. Pictures halusi elokuvilta eri asiaa kuin tekijät:

”Vaikka kuuluimme ydinnäyttelijöihin, tunsimme jossain vaiheessa olevamme vain maailman parhaiten palkattuja ekstroja. […] Mielestäni studiolta meni ohi, mikä oli elokuvien sydän”, Callen kertoi Ellisille.

Óinin näyttelijän mukaan studion mielestä ”kääpiöt olivat ihan jees”, mutta elokuvan tärkeimmät tarinat olivat ”Thorinin ja ilkeiden örkkien taistelu, Radagastin ja Gandalfin yhteinen historia ja Galadrielin löytäminen jälleen”.

Toisin sanoen: fokus oli ihan hukassa.

Hobitti-elokuvien läpileikkauksen voit katsoa alta: