Mikä on Ted Lasso ja mistä sitä voi katsoa? Viime aikojen paras komediasarja on piilossa suoratoistopalvelussa, jota Suomessa vielä aika harva käyttää

13.10.2021 12:51 | Muropaketin toimitus

Ted Lasso on noussut viime vuosien suosituimpien komedioiden joukkoon Yhdysvalloissa, mutta Suomessa Emmy-palkittu sarja ei ole läheskään yhtä tunnettu. Asiaan saattaa vaikuttaa se, ettei Ted Lassoa ole esitetty televisiossa lainkaan ja sitä voi katsoa vain yhdestä suoratoistopalvelusta, joka sekin on jäänyt kilpailijoidensa varjoon.

Vuonna 2019 lanseerattu AppleTV+ ei ole Suomessa likimainkaan yhtä suosittu kuin Disney+ tai Netflix, eikä ihme. Tarjonta on kilpailijoihin nähden perin suppeaa, eikä Applen omalla suoratoistopalvelulla ole ollut vielä kovinkaan montaa sarjaa tai elokuvaa, joista olisi muodostunut sen suurempia puheenaiheita. Ted Lasso on yksi AppleTV+:n kirkkaimmista vetonauluista – muita ovat esimerkiksi tänä syksynä alkanut Foundation sekä For All Mankind, Defending Jacob, Servant ja The Morning Show.

Ted Lasson on luonut sarjan nimiosaa esittävä Jason Sudeikis (Angry Birds -elokuva, We’re the Millers, Eastbound & Down) yhdessä Bill Lawrencen, Brendan Huntin ja Joe Kellyn kanssa. Sudeikis on palkittu roolisuorituksestaan Golden Globella, ja ihan aiheesta. Hän esittää suurella sydämellä jenkkifutisvalmentajaa, joka huijataan Lontooseen valmentamaan sitä toisenlaista jalkapalloa pelaavaa joukkuetta. Tilanne vaikuttaa aluksi katastrofilta, mutta Lasson positiivinen asenne kääntää asiat päälaelleen ja sulattaa skeptikkojenkin sydämet.

Sarjan painopisteet ovat nokkelassa sanailussa, erilaisten hahmojen välisissä jännitteissä ja vähän ihmissuhdedraamassakin. Toki myös jalkapallo ja AFC Richmond -joukkueen menestys ovat merkittävässä asemassa tarinassa, mutta lajista ei tarvitse ymmärtää mitään Ted Lassosta nauttiakseen. Ja nautittu Ted Lassosta on: Rotten Tomatoesissa ”tuoreusprosentit” ovat 95 ja 88. IMDb:n puolella annettujen pisteiden keskiarvo on tällä hetkellä 8,8/10.

Ted Lassoa löytyy Apple TV+:sta kaksi kautta, ja lisää on luvassa ainakin yhden kauden verran. Suosittelemme tutustumaan!